Zorunlu imam hatip iddiasına yalanlama

Zorunlu imam hatip iddiasına yalanlama

Liseye Geçiş Sınavı'nda belirsizlikler devam ediyor. Yeterli puan öğrencilerin '5 tercihten birine imam hatip lisesini yazmak zorunda' olduğu iddia edildi. MEB Müsteşarı ise bu iddiaları yalandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine getirilen ve bu yıl ilk kez uygulanan Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) 1 milyon öğrenci ter döktü.

LGS’de derecelik alan ve ilk 120 bine giren öğrencilerin de imam hatip lisesi ve meslek lisesi tercihi yapmaları zorunlu olduğu iddia edildi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, 5 tercih hakkı olan ancak imam hatip lisesi tercihi yapmayan öğrencinin, nitelikli okul olarak adlandırılan ve sınavla öğrenci alan okulların ekranı öne sürüldü.

MEB’TEN YALANLAMA

‘Zorunlu tercih’ iddialarına yanıt veren MEB Müsteşarı Tekin, öğrencilerin İmam Hatip tercih etme zorunluluğunun olmadığını söyleyerek, “Tercih ekranı­nın altında başka seçenekler de olacak. Öğrenci, “Ben bu okullara gidemiyorum ama meslek lisesini veya imam hatibi de istemiyorum” dediğinde ona, “Mahal­lendeki en yakın okula seni gönderme seçeneğinden uzaklaşmış oluyoruz. Biz seni boş kontenjanın olduğu, ter­cih ettiğin okul türünden bir okula gön­dereceğiz. Bu seçeneği istiyor musun?” diyeceğiz. İstiyorlarsa başka bir okula gidecek” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.