32 yıl sonra Yüksekova’ya döndü: Buraya geldim hacı oldum

1981’den 1993’e kadar Yüksekova’da öğretmenlik yapan Sabit Yılmaz, memleketinin baraj suları altında kalmasının ardından Yüksekova’ya yerleşerek, eski öğrencilerinin çocuklarına ve torunlarına ders vermeye başladı.

1981 yılında tayin olduğu Yüksekova Lisesi’nde 1993 yılına kadar aralarında Van Büyük Şehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksü, Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cumali Kaya, Yüksekova Halk Eğitim Müdürü Atilla Yiğit, Yüksekova Eski Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, Yüksekova ilçesinde Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Enver Yaşar’ın da olduğu yüzlerce öğrenciye öğretmenlik yapan Fen Bilgisi öğretmeni Sabit Yılmaz, memleketi Artvin Yusufeli’nin baraj suları altında kalmasının ardından Yusufeli’nden ayrılarak 12 yıl boyunca öğretmenlik yaptığı Yüksekova’ya yerleşmeye karar verdi.

sabit-yilmaz4.jpg

"Buraya geldim hacı oldum"

"Türkiye’nin en büyük barajı bizim memleketimizi boğdu" diyerek memleketi Yusufeli’nden neden ayrıldığını dile getiren Sabit Yılmaz, "Ben de oradan ayrılıp hayran olduğum, aşık olduğum, çok özlediğim Yüksekova’ya geldim. İnsanlar neden hacca gidiyor, çok istedikleri için günahları affolsun diye, ben de buraya geldim hacı oldum. Çünkü çok istiyordum. Günahlarım affoldu" diyor.

"Yüksekova’nın kültürüne hayranım"

Yüksekova’ya ilk geldiği zaman birçok öğrencisi ile neredeyse yaşıt olduğunu ve onlarla birlikte büyüdüğünü söyleyen Yılmaz, "Öğrencilerim arkadaşlarımdı benim" diyor. "Benden küçük olan öğrencilerim de gelenek olarak kültür olarak büyüktüler. Çünkü buranın gelenekleri hiçbir dinde hiçbir kanunda yok. Ben hayranıyım her yerde de söylerim. Onun için istedim ki kalabalık çevrem olsun. Ben batıyı da gördüm, gelenekler, çevre yalnızlık batıda insanlar kalabalıkların içinde yalnızdır ama burada hiçbir zaman yalnız kalamazsın. Buradaki toplum geleneği toplumculuk benim yapım da buna uygun" diyor.

Eşi Yüksekovalı olan 3 çocuk babası Sabit Yılmaz, Yüksekovalılardan gördüğü vefayı hiçbir zaman unutmayacağını ve Yüksekova’dan bir daha ayrılmayı düşünmüyor. Sabit hoca, Yüksekova Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen matematiksel fen yetenek kursu veriyor.

sabit-yilmaz2.jpg

Öğrencilerinin torunlarına ders veriyor

Yüksekova'da eski öğrencilerinin, çocukları ve torunlarına ders vermeye, eski öğrencilerinin kendisine olan hayranlığının hala devam ettiğini farkettiğinde karar veren Yılmaz, "Eski öğrencilerim beni haksız yere övüyorlar. Ben şu anki öğretmen arkadaşların bilgisinin yeteneklerinin çeyreği olamam ama çocuklarda babamızın annemizin öğretmeni düşüncesi olunca bir hayranlık uyandırıyor. Ben de zaten çocukları gençleri çok severim" diyor.

Sabit Yılmaz’ın eski öğrencilerinden olan Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Atilla Yiğit de Sabit öğretmenin dersi sevdiren sevecen bir öğretmen olduğunu ifade ederken, kendisine halk eğitim bünyesinde öğrencilere yardımcı olduğu için teşekkür etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum