Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde TÜBİTAK sergisi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde TÜBİTAK sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması'nın sergisi açıldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge sergisi, Van'da büyük bir katılımla gerçekleşti. Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinden toplam 3 bin 915 proje başvurusu yapıldı. Türkiye genelinde en yüksek başvuru sayısına sahip olan Van bölgesinde, jüri değerlendirmesinin ardından 105 proje sergilenmeye değer bulundu ve ülke finaline katılmaya hak kazandı.

Programın açılışında konuşan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, bölge sergisinin öğrencilerin projelerini detaylı bir şekilde sunmaları ve jüri önünde savunmaları için önemli bir platform olduğunu vurguladı. Çavuş, projelerin jüri üyeleri tarafından değerlendirilmesinin ardından ülke finaline katılacak projelerin belirleneceğini belirtti ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde TÜBİTAK sergisi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın tebrik ve başarı mesajının okunmasının ardından, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, sergilenen projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. Şevli, bu tür etkinliklerin bölgedeki öğrencilerin bir araya gelerek kültürel ve bilimsel paylaşımlarda bulunmalarına olanak sağladığını belirterek, öğrencileri ve destek verenleri kutladı.

Van YYÜ Mühendislik Fakültesi'nde üç gün boyunca sürecek olan bölge sergisinin 25 Nisan Çarşamba günü ödül töreni ile sona ereceği ifade edildi.

Açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ve Prof. Dr. Murat Kayri, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, akademisyenler, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.