Yüksekova hurda kente döndü

Yüksekova hurda kente döndü

Yüksekova 78 gün süren sokağa çıkma yasağı sonrası adeta bir hurda kente döndü. Halkın eski yaşamının bir parçası olan ve hurdaya dönenen ev eşyalarının yeni adresi hurdalıklar oldu.

YÜKSEKOVA - Bölgede uygulanan sokağa çıkma yasakları ile başlatılan operasyonlar ve çıkan çatışmalar nedeniyle bir çok merkez adeta hurda kente döndü. Bu merkezlerden biri de  Hakkari'nin Yüksekova ilçesi. 78 gün süren ve 30 mayısta kısmı zamanlı olarak kaldırılan yasağın ardından ilçe adeta hurda bir kenti andırıyor.

Harabeye dönen mahallerde bir yandan binalar yıkılıyor diğer yandan betonların arasından çıkan hurdalar toplanılıyor.

Yatak odalarından, oturma odalarına, mutfaktan banyoda her türlü ev eşyasının iskeletinden, binaların çatı saclarından, inşaatta kullanılan diğer malzemeye her şeyin yeni adresi ise hurdacılar.

Vatandaşlar, bir ihtiyaçlarını karşılar diye bir zamanlar evlerinin gözdesi olan ev eşyalarını yok pahasına hurdaya veriyor.  

12 yıldır ilçede hurdacılık yapan Hasan isimli hurdacı, 3 aylık yasak sonrası Yüksekova'nın bu hale getirilebileceği tahmin etmediklerini söyledi ve zor durumda olan ilçe halkına yardımcı olmak için hurdaları aldıklarını belirtti.

Daha önce yüzlerce fakirin elinden tutan esnafların şimdi zor durumda olduğuna dikkat çeken Demir, bir çok vatandaşın hurdasını satarak evini geçindirmeye çalıştığını kaydetti.

İşyeri yanan Abbas Evin isimli esnaf da dükkanından geriye kalan ve hurdaya dönen malzemeleri hurdacıya sattığını ve mağdur duruma düştüklerini söyledi.  

4-290.jpg

2-835.jpg3-554.jpg

1-20160629112946.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.