Ümit Özdağ: Saray'ı üniversite yapacağız

Ümit Özdağ: Saray'ı üniversite yapacağız

MHP'den ihraç edilen Ümit Özdağ ilk icraatlarını anlattı: Saray, yeni kurulacak bir üniversiteye kampüs olarak verilecek. Cumhurbaşkanı'na ait 13 uçak satılacak..

MHP’den ihraç edilen Ümit Özdağ, kuracakları “yeni parti”ye ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Özdağ, “İktidara geldiğinizde ilk icraatınız ne olacak?” sorusunu, “Saray, yeni kurulacak bir üniversiteye kampüs olarak verilecek. Cumhurbaşkanı’na ait 13 uçak satılacak. Sayın Akşener, Atatürk’ün mirası olan Köşk’te kalacak. Bütün israfa sert ve kesin bir şekilde son verilecek. Devlette tasarruf ana ilke olacak. Sonra üretim ekonomisi başlayacak” diye yanıtladı.

Sözcü’den Nil Soysal’ın sorularını yanıtlayan Ümit Özdağ’ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

İktidara geldiğinizde ilk icraatınız ne olacak?

Saray, yeni kurulacak bir üniversiteye kampüs olarak verilecek. Cumhurbaşkanı’na ait 13 uçak satılacak. Sayın Akşener, Atatürk’ün mirası olan Köşk’te kalacak. Bütün israfa sert ve kesin bir şekilde son verilecek. Devlette tasarruf ana ilke olacak. Sonra üretim ekonomisi başlayacak.

Kuruluş aşamasında ya da sonrasında partinize yönelik bir kumpas bekliyor musunuz?

Kumpas başladı bile. FETÖ üzerinden senaryo kurma çalışmaları var. Duyuyoruz. E ne de olsa karşımızda FETÖ’cülerin yanında yetişen bir ekip var. Bizim de tek bir cevabımız var. Diyoruz ki; “Yaptığınız yiğitliğe sığar mı? Kumpasların arkasına sığınmadan gelin mertçe bir siyasi mücadele yapalım!”

Partinizin olmazsa olmaz ilkesi nedir?

Partimizin olmazsa olmaz bir değil birçok ilkesi vardır; Cumhuriyetin kuruluş esasları ve
Türk Milleti’nin milli ve manevi değerleri, ülkemizin toprak ve millet bütünlüğü, hukuk devleti ve parlamenter demokrasi ve Dördüncü Sanayi Devrimi esaslı reel sektörü canlandıracak büyük bir ekonomi stratejisi.

Bu çerçevede Türkiye’nin ağır sorunlarını nasıl çözeceksiniz?

Öncelikle herkesin şu gerçeğin farkına varması lazım. Erdoğan’ın var olma savaşı, Türkiye’yi her yönden baskı altına alıyor. Bir zamanlar istikrarın sembolü olduğu söylenen Erdoğan, artık çöküşün lokomotifi konumunda. Ekonomi, sanayi, ihracat kanalları, finans sektörü, eğitim, sağlık her şey bu baskının altında eriyor. Yandaş basında ekonomi çok iyi gidiyor diye haber yaparak ülkeyi geliştiremezsiniz. Türkiye uzun bir süredir, kan kaybediyor. Dış borç alınarak yapılan bina ve yol ile gidilebilecek yol bitti. Türkiye gerilemekte. Gelecek nesillerin muhtemel kazançları rehin verilmektedir. Bu ekonominin sürdürülebilir olmadığını herkes, özellikle iş dünyası biliyor, biliyor ama iktidarın baskısı sebebiyle konuşamıyor. Türkiye’den korkunç bir servet kaçışı var. Türk ekonomisinin tek çıkış yolu var reel sektörü ayağı kaldırmak ve tarımı, hayvancılığı canlandırmak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.