Bartın, Kavaklı'daki maden faaliyetlerini Bakan Alparslan'a sordu

Bartın, Kavaklı'daki maden faaliyetlerini Bakan Alparslan'a sordu

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Hakkâri’nin Kavaklı (Marînus) köyündeki maden faaliyetlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a sordu.

Hakkâri’nin Kavaklı (Marînus) köyünde 2007’den bu yana devam eden maden faaliyetlerine karşı Kavaklı köylüleri tarafından başlatılan nöbet eylemi devam ediyor.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Kavaklılıların taleplerini ve köydeki maden faaliyetleri ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

Önergenin açıklama bölümünde köy halkının taleplerine değinen Bartın, Bakan Bayraktar'a şu soruları sordu:

- Hakkari’nin Kavaklı (Marînus) köyünde 2007’den bu yana sürdürülen maden faaliyetlerinin neden olduğu tahribatlara ve buna karşı köy halkının 7 gündür devam eden nöbet eylemine dair bilginiz var mıdır?

- 18 yıldır Kavaklı (Marînus) köyünde devam eden maden faaliyetlerine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu gibi gerekli belge ve izinler eksiksiz olarak alınmış mıdır?

- Kavaklı (Marînus) köyü, mera ve yaylalarının yüzde kaçı maden sahası olarak ruhsatlandırılmıştır?

- Kavaklı (Marînus) köyünde maden faaliyeti yürütülen ocak sayısı kaçtır ve hangi firmalar tarafından yürütülmektedir?

- Maden çalışmaları nedeniyle Kavaklı (Marînus) köyünde yerleşim, tarım ve mera alanları ile doğasında ve su kaynaklarında meydana gelen zararların tespitine yönelik bir araştırma-inceleme çalışmanız var mıdır / olacak mıdır?

- Maden faaliyetlerine karşı Kavaklı (Marînus) köyünün halkı tarafından 22 Nisan 2024’te düzenlenen açıklamada belirtilen taleplerin karşılanması için nasıl bir çalışmanız olacaktır / bu talepler ne zaman karşılanacaktır?

- Hakkari kentinin yüzde kaçı maden sahası olarak belirlenmiştir / kentte kaç maden ruhsatı verilmiştir ve aktif maden ocağı sayısı kaçtır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.