Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin borcu: 3 milyar 345 milyon TL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin borcu: 3 milyar 345 milyon TL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen borcun 3 milyar 345 milyon TL olduğunu açıkladı.

Basın toplantısına Başkanların yanı sıra Daimi Meclis Üyeleri Abdulkadir Güleç, Emine Akın ve Abdulselam İnceören de katıldı.

Başkan Serra Bucak, 17 ilçede hizmet verdiklerini ve yoğun bir çalışma sürecine girdiklerini belirtti. 31 Mart seçimleriyle belediyeyi devraldıktan sonra taşınır ve taşınmaz malların envanterleriyle ilgili incelemelerinin sürdüğünü ifade etti. Mayıs ayında gerçekleşecek meclis toplantısında tespit ettikleri hasarı gündeme getireceklerini ve hukuki süreçlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin borçlarıyla ilgili açıklama yaparak, iç denetim biriminin tespitlerine dayandıklarını belirten Bucak, belediyenin genel borç miktarının 2 milyar 438 milyon TL, DİSKİ'nin borcunun ise 907 milyon TL olduğunu ifade etti. Toplam borçlarının 3 milyar 345 milyon TL olduğunu aktardı.

Başkan Doğan Hatun ise, belediyenin taşınmazlarıyla ilgili bilgi verdi ve 44 taşınmazın farklı kurumlara tahsis edildiğini açıkladı.

Bu taşınmazların Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçe müftülükleri, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, DEDAŞ, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Çınar Kaymakamlığı'na tahsis edildiğini belirtti.

Basın toplantısı, soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.