Tutuklu öğrencilere yine tahliye yok

Tutuklu öğrencilere yine tahliye yok

Akdeniz Üniversitesi okuyan 6'sı tutuklu olmak üzere 19 üniversite öğrencisinin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında yine tahliye çıkmadı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 19 kişinin 'örgüt yöneticiliği', 'örgüt üyeliği', 'örgüt propagandası', 'kasten yaralama ve mala zarar verme' gibi suçlamalarla yargılandığı davanın ikinci duruşması Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti değiştiğinin yaşandığı dava duruşmasına sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Yine sanıkların aileleri ve arkadaşlarının takip ettiği yargılama, kimlik tespitleri ile başladı.

Ardından geçilen yargılamada savunması alınmayan sanıklardan Ömer Öğüt ve Mehmet Akdemir'in savunmaları alındı.

Emniyet ihbar mailinin İP adresinin sahibini tespit etmemekte ısrarcı!

Alınan savunmaların ardından söz alan sanık avukatlarından Abdullah Sarıca, iddianamenin tamamen bir Emniyet kurmacası olduğunu ifade etti. İddianamede müvekkillerine yöneltilen suçlamaların dayanağının olmadığını söyleyen Sarıca, tutuklu yargılanan müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Tahliye çıkmadı

Diğer bazı sanık avukatların savunmalarının ardından tutuklu sanıklar tahliyelerini, tutuksuz sanıklar da 'adli kontrol' şartlarının kaldırılmasını talep etti. İddia makamı da verdiği mütalaasında sanıklardan Harun Irmak'ın sağlık durumunun göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istedi. 

Yaklaşık 8 saat süren duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, sanıklara yüklenen suçlamaların mahiyeti bakımından tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, 'adli kontrol' şartı ile tahliye edilen sanıkların da durumunun devamına karar vererek duruşmayı 11 Ağustos 2016 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.