Toplu Taşıma Araçlarına Kalkış Ve Varış Saati Denetimi

Toplu Taşıma Araçlarına Kalkış Ve Varış Saati Denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde toplu taşıma hizmeti veren belediyeye ait 124 adet toplu taşıma aracını, saatinde duraklara ulaşıp ulaşmadığını periyodik olarak denetlemeye devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, beş saha ekibi aracılığıyla, belediye ait toplu taşıma araçlarının saatinde durağa ulaşıp ulaşmadığını periyodik olarak denetliyor. Toplu taşıma araçlarının kalkış saati, varış saati ve duraklarda hangi saatte olması gerektiğine ilişkin denetimler özellikle kentin en yoğun durakları olan Ofis Gevran Caddesi, Dağkapı, Dicle Üniversitesi, Araştırma Hastanesi, TOKİ Üçkuyu, Seyrantepe Toplu Konutlar ve DİŞTİ Otogarı’nda yapılıyor. Sahada ekiplerin yaptıkları denetimler dışında tüm toplu taşıma araçları elektronik ücret toplama ve elektronik takip sistemiyle Ulaşım Daire Başkanlığı merkezinden de kontrol ediliyor. Uygulamada ayrıca toplu taşıma araçlarının temizliği, aracı kullanan şoförün kılık kıyafeti, halkla olan ilişkileri de denetleniyor.

“CEZAİ İŞLEM UYGULUYORUZ”

Denetimler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Otobüs İşletme Şube Müdürü Remzi Dede, toplu taşıma araçlarının güzergah üzerindeki duraklara saatinde ulaşıp ulaşmadığına yönelik denetimlerini rutin bir şekilde her gün yapıldığını söyledi. Denetimle kent içerisinde ulaşım hizmeti veren 124 adet toplu taşıma aracının saat kontrollerinin yapıldığını kaydeden Dede, bu tür uygulamaların özellikle vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla yapıldığına dikkat çekti. Toplu taşıma araçlarının saatinde durağa ulaşmadığı ya da çok geç saatte ulaşması durumunda aracın yönetiminden sorumlu şoför hakkında cezai işlem uyguladıklarını dile getiren Dede, “Cezai işlemler içinde uyarılar da olabiliyor, günlük yevmiye kesintisi de olabiliyor. Özellikle öğle saatlerinde araç ve trafik yoğunluğundan dolayı kısa sürede olsa bir gecikme yaşanabiliyor. Bundan dolayı araç şoförü hakkında herhangi bir işlem uygulamıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.