Tarım Orkam-Sen'den rotasyona tepki

Tarım Orkam-Sen'den rotasyona tepki

KESK’e bağlı Tarım- Orkam-Sen Hakkari Şubesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın rotasyon uygulamasına tepki gösterdi.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Tarım Orkam-Sen Hakkari Şubesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2013 yılında değişikliğe gittiği ‘Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik’ kapsamında başlatılan rotasyon uygulamasına karşı açıklama yaptı.

Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasına Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Tarım Orkam-Sen Hakkari temsilcisi Mehmet Hatipoğlu, Tarım İl Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Adnan Demir, Orman İşletme Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Abdurrahman Acar ve BES Hakkari Şubesi Eş Başkanı Emel Atay Akbaş katıldı.

hamitkurt.jpg2014 yılına ilişkin fazla mesai uygulamasının hiçbir objektif kritere uyulmadan ayarlandığını ifade eden, Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt çalışma barışının bozulduğunu belirterek Orman Genel Müdürlüğü personeline reva görülen bu haksızlığı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kurt, Orman Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’nın 05 Mayıs tarihinde kurumda çalışan personelin fazla çalışma ücretine ilişkin bir yönerge yayınladığını, bu yönerge ile 2005 yılında kazanılan ve 2012 yılında gasp edilen bir haklarının iade edildiğini anımsatarak, bakanlığın sendikalar arasında ayırım yaptığını ifade etti.

Tüm orman çalışanlarının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kurt, bakanlığın yönergesi ile çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığını bunun da çalışanlar arasındaki iş barışını bozacağı uyarısı yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda personelin atama ve yer değiştirme yönetmeliğin uygulanmasında hukuksuzluk yapıldığını savunan Kurt, sendika olarak başlattıkları hukuki sürecin devam ettiğini belirtti.

Kurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Rotasyon uygulamasının zaman ve tercih süresi ile ilgili Yönetmeliğin 17. Maddesinin 1. Fıkrasına aykırı davranılmıştır. Bazı dolu pozisyonlar boş gösterilirken, bazı boş pozisyonlar dolu gösterilmiş, boşalacak kadrolar ise gösterilmemiştir. Personelin puanları ilan edilmeden ve de süre uzatılmasına rağmen süre dolmadan tercih yapılmaya zorlanılmış, bazı personeller hizmet bölgelerinde çalışabilecekleri süreyi doldurmalarına rağmen rotasyona tabi tutulmamışlardır. Ormanların, toplumun doğayla iç içelik, temiz bir hava ve ekolojik bir çevre ihtiyacının olmazsa olmazlarından olduğu bilinciyle, öncelikle korunması ve daha geniş alanlara yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra yukarıda sayılan hususların yol açabileceği haksızlıklar ve çalışma barışında yaratabileceği olumsuzluklara karşı, bu alanda çalışan kamu emekçilerinin özlük ve ekonomik haklarının adil ve demokratik bir çerçevede eşit, onurlu, yaşanır bir standarda kavuşturulması gereklidir” dedi.

1-312.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum