Şemdinli’deki STK’lar barış için birleşti

Şemdinli’deki STK’lar barış için birleşti

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 15 sivil toplum kuruluşu barış için bir araya gelerek Şemdinli Barış Platformu’nun kuruluşunu ilan etti.

YÜKSEKOVAHABER

ŞEMDİNLİ - Şemdinli’deki 15 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu “Şemdinli Barış Platformu” kurulduğunu basın açıklamasıyla ilan ederek, ilçede vatandaşlara bildiri dağıtıldı.

Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Çınar İş Merkezi'nin önünde bir araya gelen Şemdinli Esnaf ve Sanatkârlar Şoförler ve Otomobilciler Odası, Azadi Hareketi, KURDİ-DER, YAKINDER (EŞİT YAKINLIK DERNEĞİ), Şemdinli Ziraat odası başkanlığı, ŞEMS-DER , Şemdinli Kültürünü Yaşatma Derneği, Şemdinli Doğaseverler Derneği, İHD, Nujin Kadın ve Yaşam Evi, MEYADER, KESK, Şemdinli Halk İnisiyatifi, Guldexwin Kültür Merkezi ve Hakkari Baro’suna bağlı Şemdinli avukatlarının da olduğu 15 STK temsilcileri, burada bir basın açıklaması yaptı.

Kitle adına açıklama yapan Hakkari Barosu'na bağlı Avukat Selahattin Yılmaz, "STK’lar olarak bizler tüm siyasi aidiyetlerimizi askıya alarak ki olması gerektiği gibi barış için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Genelde Türkiye, özelde bölgemizde yaşanan savaş ve insanlık dramının önüne geçebilmek için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız" dedi.

Yılmaz, "Bu vesileyle Şemdinli’deki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Şemdinli Barış Platformu’nun kurulduğunu duyurmaktayız. Şemdinli Barış Platformu’nun ilk çalışması olan “Barış Bildirisi’nin tüm halkımıza barış ve huzur getirmesi temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

i-1-20160127181844.jpg

Açıklamanın ardından Yılmaz, barış bildirisini okudu. Okunan barış bildirisinde,”Bu platform; her türlü çatışmanın önüne geçmek ve insan yaşamının değerini algılatmak adına barışa adanmış bir gönüldaşlığın birlikteliğidir. Bu platformun barış çağrısı bölgemizde yaşanan çatışmanın taraflarına ve aynı zamanda tüm kamuoyunadır.

Platformumuz Türkiye genelinde ve bölgemizde yaşanan çatışmalı sürecin sonlandırılması ve akan kanın durdurulması adına tarafların hiçbir koşul öne sürmeden, bu çatışmalı sürecin bir an önce sona erdirilmesini, diyalog ve müzakere masasına oturulmasını ve bunun için gerekli koşullarının oluşturulmasını istemektedir. Sivil toplum örgütlerinin, medyanın ve birey olarak her şahsın çözüm getirmekten çok, daha fazla karşıtlık yaratan, kin ve nefret doğuran kara propaganda yöntemlerine son vermesini istiyoruz.

Dünyanın dört bir tarafında yaşanan savaşın tanıkları ve mağdurları olarak bizler; ölümün sıradanlaştığını acı ile görmekteyiz. Bizler çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz ve yurtlarımızdan olmak istemiyoruz. İnsanoğluna has bir kibrin kurbanları olmak istemiyoruz.

Platform olarak taraflara sesleniyoruz; sorumlu davranıp ortak yaşamın gerektirdiği tavizlerden kaçınmamaları gerekir. Taraflar tutumumuzu dikkate almalı üzerlerine düşen ahlaki, insani ve vicdani sorumlulukları yerine getirme cesaretini göstermelidirler.

Taraflar bizleri dinlemek ve anlamak zorundadırlar çünkü bizler toplumsal faydayı düşünen ve bunun yaşam bulması için çalışan çıkarsız ve gönüllü yapılanmalarız.

Platform olarak yaşam hakkının kutsallığına inanıyoruz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bu bildiri Şemdinli Barış Platformu bileşenlerinin her biri tarafından, özgür iradeleri ve bağımsız kararlarıyla kaleme alınmıştır.” denildi.

Bildirinin okunmasından sonra STK temsilcileri hazırlamış oldukları barış balonlarını gökyüzüne bıraktılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.