Sakık: Ağrı'da zülmün kalesini kıracağız

Sakık: Ağrı'da zülmün kalesini kıracağız

Ağrı’da 1 Haziran’da tekrarlanacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP’li Ağrı belediye eş başkan adayları esnaflara buluştu. Esnaf ziyaretinin ardından Belediye Düğün Salonunda esnaflarla “dayanışma toplantısı” gerçekleştirildi.

AĞRI - Ağrı Belediyesi Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay, kentteki sorunları halk ile ortaklaşarak çözeceklerini söylerken, Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık ise, Ağrı’yı istiyorum’ diyen Erdoğan’a “Sana da iktidarına da ders vermek boynumuzun borcudur” dedi.

Ağrı’da 1 Haziran’da tekrarlanacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP’li Ağrı belediye eş başkan adayları Mukaddes Kubilay ve Sırrı Sakık Vali konağı caddesinde bulunan Belediye Düğün Salonunda esnaflarla bir araya geldi. Toplantıya yüzlerce esnafı yanı sıra, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, HDP milletvekilleri Halil Aksoy, Erol Dora, Adil Zozani ve Hasip Kaplan katıldı.

‘SORUNLARI HALKIMIZLA ORTAKLAŞARAK ÇÖZECEĞİZ’

Yoğun ilginin olduğu dayanışma toplantısında konuşan BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Mukaddes Kubilay, 30 Mart zorlu bir seçim olduğunu ve Ağrı halkın iradesi gasp edildiğini söyledi. Kubilay, Ağrı halkının 30 Mart’ta kendisine haksızlık yapanlara 1 Haziran’da ders vereceğinin altını çizdi. Kubilay, “Ağrı en geri kalan illerden biri. 10 yıldır Ağrı belediyesi AKP’nin elinde Ağrı halkına hiçbir şey yapmadılar. Ama biz 5 yıl içerisinde AKP’nin çözmediği sorunları halkımızla ortaklaşarak çözeceğiz. Dürüst, şeffaf, katılımcı ve özgür belediyeler yaratacağız” dedi.

‘SANA DA İKTİDARINA DA DERS VERMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR’

Ağrı’yı önemseyen siyasi hareket olduklarını belirten BDP Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık ise, Ağrı hak ettiği noktada yönetilmediği için aday olduğunu söyledi. Sakık, “Ağrı’nın acıları var. Ağrı bedel ödeyen bir şehir olmasına rağmen AKP’nin bu kenti yönetmesi bizi acıtıyor. Ve Ağrı halkında bunun farkında. Onun için 30 Mart’ta iradesini sandığa yansıttı. 30 Mart’ta AKP’ye ders verdik. 1 Haziranda da ders vermek boynumuzun borcudur. Her kesin güzü burada. Sadece bir belediye başkanlığı seçimi için çalışmıyoruz. Başbakan diyor ‘ Ağrı’yı istiyorum’ bizde hodri meydan diyoruz. 30 Mart’tan sonra başbakana çağrımız oldu. Senin bu adaylarınla iş olmaz. Bakanlar kurulundan birini gönder aday olsun dedik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Sana da iktidarına da ders vermek boynumuzun borcudur. Çünkü siz sürekli bu halkı kandırdınız. Ben kefilim dediniz. Söz verdiniz. Başbakan sadece seçimden seçime buraya gelip belediye başkanlarına ve milletvekillerine kefil oluyor. Artık bu halk kefil istemiyor. Bu halk kendi iradesi ile bu kenti yönetmek istiyor” diye konuştu.

‘AĞRI’DA ZÜLMÜN KALESİNİ KIRACAĞIZ’

Ağrı’ya geldiğinde AKP’li belediye başkanı için her kesin hırsız dediğini hatırlatan Sakık, “Her sokakta Ağrı’da hırsız var dediler. Evet doğruymuş. Ağrı’da hırsız var. 30 Mart’ta bu halkın iradesini çaldılar. Ama bu halk 1 Haziranda onlara büyük bir ders verecek. Biz ölüm coğrafyasını barış coğrafyasına çevirmeye geldik. Amed ve Botan nasıl züllümün kalesini kırmışsa bizde Ağrı’da züllümün kalesini kıracağız. BDP Ağrı’yı alacak ve Ağrı’yı barış kenti yapacak” dedi.

AKP’nin Ağrı’da savaş hazırlıkları yaptığını söyleyen Sakık, “Biz burada seçime mi giriyoruz savaşa mı giriyoruz belli değil. Türkiye’nin dört bir yanından buralara polis getirmişler. Ama biz Allahtan başka kimseden korkmuyoruz. Ağrı halkı bir isyanlarda haksızlığı kabul etmediği için ismini duyurdu bide 30 Mart’ta yapılan haksızlığı kabul etmediği için 1 Haziranda ismini duyuracak” ifadelerini kullandı.

‘KÜRT HALKININ MÜCADELESİ ARTIK BÜTÜN DÜNYA TARAFINDAN TAKTİR EDİLİYOR’

Konuşmasına Ağrı BDP belediye eş başkanlarına başarılar dilerek başlayan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, amaçlarının belediye başkanlığı ya da milletvekilliği elde etme olmadığını, Kürt halkın özgürlük mücadelesine katkı sağlamak için meydanlarda olduklarını söyledi. Türk, “Kürt halkı bir birlik oluşturmasa, Kürt halkı kimliğine, geleceğine ve özgürlüğüne sahip çıkmasa inanın ki kimse bize değer vermez mücadelemizi kavramaz. Bizde yarınlarımız doğru bir şekilde kuramayız. Bu güne kadar düzen partileri buralarda büyük oylar aldı ama değişen ne oldu? Kürt halkı hep acı çekti ve hep birilerin hizmetinde oldu. Bu gün artık yeni bir dönemdeyiz. Kürt halkın mücadelesi artık bütün dünya tarafından taktir ediliyor. Artık biz varız, halkız ve ortak geleceğimizi kendi elimizle kuracağız diyoruz. Eğer biz Kürdistan’da kimliğimize ve mücadelemize sahip çıkmasak, inanın ki geleceğimizi doğru bir şekilde kuramayız ve oluşturamayız” dedi.

Bu seçimlerle özgürlük kapıların aralandığı seçimler olduğunu vurgulayan Türk, “Biz Kürdistan’ın rengini mücadelemizin rengi ile buluşturduğumuzda özgür olacağız. Biz halkın içinden geliyoruz, halkımızın hizmetkarıyız ve hizmet etmek zorundayız. Çünkü biz halkımız için canımızı feda etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

‘BU MESELE KÜRDİSTAN MESELESİDİR’

Daha sonra söz alan DTK Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Ağrı halkının çok fedakar bir halk olduğunu hatırlatarak, “iki gündür Ağrı’dayız ve görüyoruz. Ağrı halkı 30 Mart’ta yapılan haksızlığı görmüş ve şimdiden kararını vermiş. Biz halkımıza güveniyor ve inanıyoruz. Bu mesele Kürdistan meselesidir. Topraklarımız bizi köle etmek istiyorlar. Kendi topraklarımız da özgür yaşam hakkımız elimizden alınmış. Bu halk benim dilim, kimliğim ve ülkem var dediği için zulümlere uğramış. Biz örgütlü bir halkız ve kazanacağız. 1 Haziranda Ağrı halkı kendi belediyesini kendisi yönetecek” dedi.

Konuşmalarının ardında esnafların genel sorunları tartışıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.