MEDDER geleneksel 4. Bahar şöleni

MEDDER geleneksel 4. Bahar şöleni

Muş’ta MEDDER öğrencileri 4. Geleneksel Bahar şölenlerini kutladı. Şölende konuşan Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, bu süreçte en önemli görevin kadınlara ve gençlere düştüğünü söyledi.

SEMRA AKTAN
YÜKSEKOVA HABER

MUŞ - Muş’ta Muş Demokratik Öğrenci Derneği (MEDDER) öğrencileri Yıldız düğün salonunda, 4. Geleneksel Bahar şölenlerini kutladı. Şölende önce Kürt Özgürlük Mücadelesinde hayatlarını kaybedenler adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu ardından konuşan Muş BDP Milletvekili Demir Çelik kimsenin iradelerini kıramayacaklarını ve direnerek ‘Özerk Kürdistan’ı inşa edeceklerine dikkat çekti.

MEDDER öncülüğünde düzenlenen geleneksel şölene; BDP Merkez teşkilatı, MEYA-DER, TUHADDER, KURDİDER, BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, Muş milletvekili Demir Çelik, Sivil Toplum Kuruluşları, yaşamını yitirmiş PKK’lilerin aileleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Öğrenciler sık sık  “Bê Serok Jiyan na be” sloganları attı. Salona “Kalekol değil barışı inşa et”, “Şehit Osmanların izinde yürüyoruz” pankartları asıldı.

demircelik.jpg

‘Kürt Halk Önderine inanacağız’

Şölende konuşan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, bu süreçte herkese önemli görevler düştüğünü belirterek, “Sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı çözüm sürecinde, AKP hiç bir şey yapmadı. Biz de diyoruz ki kendi kendimizi yönetirsek, kimse irademizi kıramaz. İrademizi kırmak isteyen Erdoğan da önümüzde diz çökecek. Kürt halk önderine ve Kürt özgürlük hareketine inanacağız. Direne direne Özerk Kürdistan’ı inşa edeceğiz’’dedi.

aylaakatata.jpg

‘Özgür yaşamı inşa edeceğiz’

Demir Çelik’ten sonra konuşan Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, yaşanan süreçte en büyük görevin kadınlara ve gençlere düştüğünü ifade ederken, “Öcalan’la yapılan son görüşme notlarında ‘Çözüm ne kadar yakınsa, savaş da o kadar yakındır’ demiştir. Bu çağrı bize, Kürt kadınına, Kürt gencine ve Kürt halkınadır. Biz de bu mesajı alıyoruz ve ‘Özgür yaşamı inşa edene kadar durmayacağız” dedi. Konser daha sonra Kürt sanatçı Rojda ve yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

moder2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.