Mazlum Dolan için valiliğe gidildi

Mazlum Dolan için valiliğe gidildi

DİHA avukatı Resul Tamur, Sur'da ailelerle birlikte bir evin bodrumunda mahsur kalan gazeteci Mazlum Dolan için Diyarbakır Valiliği'nden görüşme talep etti. Tamur ve ajans yetkileri Dolan için valiliğe gitti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 30 kişiyle birlikte bir evin bodrum katına sığınan DİHA muhabiri Mazlum Dolan için DİHA avukatlarından Resul Tamur Diyarbakır Valiliği ile görüşme talep etti. Tamur, görüşme için valiliği aradıklarında Özel Kalem Sekreteri'nin Dolan'ın gazeteci olmasından ötürü Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Çakmak ile iletişime geçmelerini istediklerini söyledi. 

Tamur, bunun üzerine Çakmak ile iletişime girmek üzere ilgili müdürlüğü arayarak, Dolan ve beraberindeki yurttaşların "yaşam hakları"nın tehlikeye girdiğini ve durumun acil olduğunu belirttiğini ve bundan ötürü Çakmak'ın kendileriyle hemen iletişime geçmesini istediğini aktardı. Bir süre sonra aranan avukat Tamur, valiliğe çağrıldı. Tamur görüşme yapmak üzere ajans yetkilileriyle birlikte valiliğe gitti. 

Valiliğe dilekçe 

Tamur ayrıca valiliğin mail adresine Dolan ve aralarında bebeklerin de bulunduğu 200 yurttaşın "yaşam hakları"nın tehlikede bulunduğu gerekçesiyle dilekçe gönderdi. Dilekçede, yurttaşların bulunduğu alanın havan topları ve yoğun tank atışları yapıldığı belirtilirken, Dolan ile birlikte yaşlı insanların ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişinin hayati tehlikede olduğu vurgulandı. 

Dilekçenin, devamında şunlar yer aldı: "Dicle Haber Ajansı vekili olarak ajans yöneticilerimiz ve oluşturulacak bir heyet ile ajans çalışanımız gazeteci muhabir Mazlum Dolan için Sur içine girip kendisini oradan çıkartmak istemekteyiz. Öncelikle Mazlum Dolan'a ilişkin acil tedbir alınmasını ve akabinde Sur içine heyet olarak girişimiz için gerekli izinlerin derhal verilmesini bu yönlü ilgili vali veya vali yardımcısıyla görüştürülmemizin sağlanmasını talep etmekteyiz." 

DİHA muhabiri Dolan için dün de Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), süren "sokağa çıkma yasağı"na dair "geçici tedbir" kararı alınması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.