Kadın İş Hanı'nın temeli atıldı

Kadın İş Hanı'nın temeli atıldı

Başkale Belediyesi, projesini tamamladığı Kadın İş Hanı'nın yapımına başladı.

Van'ın Başkale Belediyesi tarafından, 2015'te projesi tamamlanan Kadın İş Hanı'nın yapımına başlandı. Kadir Saruhan Caddesi üzerinde bulunan belediyeye ait eski sebze halinin yerine yapılacak Kadın İş Hanı'nın temel atma törenine Belediye Eşbaşkanları Aynur Tarhan ve İhsan Güler, kadın meclis üyeleri, DBP İlçe Eşbaşkanları Medine Tufan ve Senar Yeşilırmak ile ilçe esnafı katıldı. 

Temel atma töreninde konuşan Eşbaşkan Tarhan, projenin önemine vurgu yaparak, "Kadınların çalışma hayatına katılmaları ve ilçe ekonomisine katkı sağlamaları açısından da en fazla değer verdiğimiz projelerimiz arasındaydı ve biz bu gün bu projemizi hayata geçirerek temellerini attık. Bütün ilçe halkına hayırlı olsun" dedi. 

Bir diğer Eşbaşkan Güler'in de kısa konuşması ardından çalışmalar başlatıldı. 

800 metrekare alan üzerinde yapılacak olan han, Mezopotamya bölgesinde yaşayan birçok farklı mimari yapı ele alınarak ve modern mimari sistemleri geliştirilerek kompakt yeni bir mimari sistem oluşturulup yapılacak. Projede, toplamda ortalama 13 metrekare olan 19 iş yeri, fitness salonu, çocuklar için oyun odası, uyku odası, emzirme odası, mutfak, salon, dinlenme odası bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.