Kadın Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı

Kadın Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı

Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürüğü tarafında, kadın çitçilere aralı kovan dağıtıldığı belirtildi.

''Kadın Çiftçi Tarımsal Yayım Projesi Kapsamında'' Bakanlık tarafından desteklenen “Çiçeklerin Özü Projesi” ile kadın çiftçilerin tarımsal faaliyetlerde ve üretimde aktifleştirilmesi amaçlandığı belirtildi. Bu kapsamda Hakkari merkeze bağlı Hakkari-Van karayolu üzerindeki Kırıkdağ köyünde projeye uygun olarak açılan arıcılık kursuna 35 kadın çiftçinin katıldığı belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü yetkilileri, 1 aylık teorik ve uygulamalı eğitim alan kadın çiftçilerin daha sonra da sınava tabi tutulduğunu belirttiler. Yetkililer,” Bu sınav sonucunda başarılı olan 15 kursiyerimize 10 adet arılı kovan toplam 150 adet arılı kovan verilmiştir. Kursiyerlerimiz bu tür eğitimlerin kendilerine güveni artırdığını söyleyerek bu tür eğitimlerin devam etmesini istediklerini dile getirmişlerdir. Kadınlara yönelik tarımsal eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini ve kadının tarımsal etkinliklerde aktifleştirilmesi için her türlü desteğin verileceğini” ifade ettiler.

Kadın Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum