İYİ Partili Erhan Usta: Kapı hala açık

İYİ Partili Erhan Usta: Kapı hala açık

İYİ Partili Erhan Usta, "Altılı Masa çalışma ilkelerine dönecek olursa, isim konusunda da 'İlkelerimizde değişikliğe gitmeyeceğiz' gibi bir tavır olursa masa devam eder" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalktıklarını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada "Kapı hala açık" ifadesini kullandı.

Habertürk canlı yayınına katılan Usta şunları kaydetti:

"Altılı Masa çalışma ilkelerine dönecek olursa, isim konusunda da 'İlkelerimizde değişikliğe gitmeyeceğiz' gibi bir tavır olursa masa devam eder. Denirse ki 'Altılı Masa çalışma ilkelerinden vazgeçecek', yapacak bir şey yok"

Mutabakat olmadan Akşener'in neden ortak metni imzaladığı sorusu da yöneltilen Usta "O sadece bilgilendirme sonrası nihai açıklama. Diğer kısımlarında bir şey yok. Zorlanarak yazılmış bir metin olduğu okuyunca anlaşılıyor. Önceki toplantılarda kurmaylar hazırlıyordu metni, genel başkanlar gözden geçirip imzalıyordu. O metin içeride yazılıyor, Sayın Davutoğlu kaleme alıyor. Biz bir isim üzerinde anlaştık, o ismi yetkili organlarımızla görüşeceğiz demiyoruz" yanıtını verdi.

Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik aday olma çağrısını da değerlendiren Usta "Belediyeler AK Parti'ye geçebilir. Seçimden sonra kaç ay kalmış olacak zaten? Türkiye daha önemli. CHP'nin iç işlerine karışmak olarak Görmek asla kabul edilebilir değil. Biz bu adayları Millet İttifakı'nın adayları diye biliyorduk. Bugüne kadar hep Millet İttifakı'nın belediye başkanları denildi" diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum