İstanbul'da çok sayıda evi su bastı

İstanbul'da çok sayıda evi su bastı

İstanbul'da aralıklı olarak tüm gün süren yağmur yağışı akşam saatlerinde etkili oldu. Aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Yağmur yağışı nedeniyle Fulya Mahallesi Hüseyin Cahit Yalçın Sokak ve Narçiçeği Sokak üzerinde bulunan binaların giriş ve bodrum katlarındaki 9 daire sular altında kaldı. Daire sahiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, suları tahliye etti. İtfaiyenin çalışması sırasında bir kez daha etkisini gösteren yağış nedeniyle daireler tekrar su içinde kaldı. İtfaiye ekipleri, apartman sakinlerinin de yardımıyla su tahliyesine devam etti.
 
Oturduğu binanın bodrum katındaki dairesi sular altında kalan bir vatandaş, sokak üzerinde yapılan okul inşaatında gerekli önlemlerin alınmadığı için mağdur olduklarını ifade ederek, “Sokağa okul yaptılar; ızgara koymadılar, gider koymadılar. Gider olmadığı için, ızgara olmadığı için su evin içine giriyor maalesef. Balkonun kapılarının arasından su giriyor" dedi
 
Apartman sakinlerinden Sevgi Ölçenoğlu ise “Şu yukarıdaki binaların hepsi, çatı suları, bahçe suları buraya dökülüyor. 2.5 senedir uğraşıyorum başkanla bir randevu alamıyorum. Bugün özellikle başkanın yanına çıktım, Kemal Bey'in yanına çıktım. 'Ne yapabilirim ki, ne yapabilirim ki, otur bir çay iç' dedi. Ben de 'Çayınız da sizin olsun. Eğer başkan görevini yapamıyorsa o makamı terk etsin gitsin. Oraya süs diye oturmasın' dedim. 'Bir halkın bir derdine derman olamıyorsa, hiçbir şey değildir' dedim ben" diye konuştu.
İnşaatı devam eden okulun suyunun da oturdukları apartmanın bahçesine yönlendirildiğini iddia eden Ölçenoğlu, “Duvarı hiltiyle deldiler. Oranın suyunu, buraya verdiler. Bu sizin gördüğünüz lağım suyudur. İki sene boyunca biz bunu çektik" dedi.
 
Kendi imkânlarıyla su tahliyesi yapan bir vatandaş da şunları söyledi: " Dışarıdaki giderlerin tıkanmasından dolayı mutfaktan su patladı. Bütün daireyi su bastı. İtfaiyeyi aradık, gelip zabıt tuttular. Ardından gittiler. Hiçbir şey yapmadılar, kendi imkânlarımızla suyu tahliye ediyoruz. Yan tarafta bir okul inşaatı var. Ondan kaynaklandığını düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.