İnce'den Erdoğan'a yanıt: Kıraathane değil fabrika aç

İnce'den Erdoğan'a yanıt: Kıraathane değil fabrika aç

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millet Kıraathanesi" projesini eleştirdi. İnce, "Gelmiş 16 yılın sonunda kıraathane açacağım diyor. Projeye bak projeye. Fabrika aç fabrika, bacaları tüten fabrika aç" dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Burdur’da düzenlenen mitinge konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millet Kıraathaneleri kuracağız” açıklamasını eleştiren İnce, “Erdoğan bugün gençlere bir proje açıklamış, kıraathane açacakmış kıraathane. Bir şey söyleyeyim mi? Bu 34 günde bence kimyası bozuldu. Yakınca ince hastalığa tutulursa şaşırmam” dedi.

‘İSKAMBİLE DE Mİ KARIŞACAKSIN?’

Burdur’daki şeker fabrikasının satıldığını hatırlatan İnce, “Burdur’da, şeker fabrikasını 487 milyona satacaksın, sonra gideceksin diyeceksin ki kıraathane açacağım. Bir de diyor ki, orada iskambil oynanmayacakmış, ne var sana mı soracağız iskambil oynamayı? İsteyen oynar, istemeyen oynamaz. Ona da mı karışacaksın?” diye konuştu.

“Ben bunlara gülüyorum” diyen İnce, şöyle devam etti:

“Meydan meydan geziyorum aş diyorum, iş diyorum, gelecek diyorum, uzay diyorum. O gelmiş 16 yılın sonunda kıraathane açacağım diyor. Projeye bak projeye. Fabrika aç fabrika, bacaları tüten fabrika aç. Burdur, siz etin ve sütün başkentiydiniz. Hayvancılığın canına okudular. Sözümüz söz, seçildiğimde çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Meydanlarda anlatıyor ama proje yok, ya bana sataşıyor ya da böyle kıraathane felan diyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.