İlk kez YGS 1'incisi çıkaran il

İlk kez YGS 1'incisi çıkaran il

Bingöllü öğrenci Ahsen Zeynep Kaya, 2017 YGS'de sınava giren 2 milyonu aşkın öğrenci arasında 4 dalda birinci oldu. Bingöl'de ilk kez bir öğrenci 4 puan türünde tam puan alarak şampiyon oldu.

Ahsen Zeynep Kaya, 2017 YGS’ye giren 2 milyon öğrenci arasından YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinden tam puan alarak Türkiye Şampiyonu oldu. Kaya’nın bu başarısı, Bingöl’de ilk kez yaşandı. Özel bir eğitim kurumunda okuyan Kaya, Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe testlerinden 40’ar doğru, Sosyal Bilimler testinden ise 38 doğru yaparak toplamda 160 sorunun 158’ini doğru cevapladı.

‘KİTAP OKUMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Başarısının sırrının düzenli çalışmaktan geçtiğini belirten Kaya, “YGS’de 4 dalda Türkiye birincisi oldum. Çok çalışmak önemli değil. Düzenli çalışmak, kitap okumak çok önemli. Haftalık bir program düzenledim. Bu hafta içerisinde şu konular bitecek dedim. Sosyal hayatıma da zaman ayırdım. Okulun en rahat öğrencisi olduğumu düşünüyorum. Sınavdan çıktıktan sonra 2 yanlışımın olduğunu öğrenince öğretmenlerime ilk yüze girer miyim diye sordum. Çünkü inanmıyordum. Öğretmenlerim ilk yüze girebileceğimi söyledi. Sonuçlar açıklandığında çok mutlu oldum. İyi bir üniversitede tıp fakültesi okumayı hedefliyorum” dedi.

‘KIZIMIN GÜZEL YERLERE GELECEĞİNE İNANIYORUM’

Baba Mehmet Emin Kaya ise, Zeynep’in güzel yerlere geleceğine inandığını belirterek, “Kızımın bu başarısına sevindim. Kızımı eğiten öğretmenlerine, müdürlerine, arkadaşlarına, güvendiğim için çocuğuma katkıda bulunduklarına inandığım için bu okula verdim. Sağ olsunlar, iyi bir eğitim verdiler. Güzel yerlere geleceğine inanıyorum, ona güveniyorum” diye konuştu.

BİNGÖL’DE İLK KEZ BİR ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Okul Müdürü Nizamettin Etdöğer ise, Kaya’nın başarısının Bingöl’de bir ilk olduğunu, bu yüzden onunla gurur duyduğunu ifade ederek, “Öğrencimize derse başladığı zaman ciddi bir kabiliyetinin olduğunu farkettik. Umudumuz vardı, beklentimiz vardı. İlk ona girecek diye beklentimiz vardı. Rahatlığı, düzenli çalışması bizi de rahatlattı. Çalışmasını gördükten sonra inşallah Türkiye birincisi olur diye son anlarda düşünmeye başladık. Biz de öğrencimizle o heyecanı beraber yaşadık. Ne olursa olsun, sen bizim gönüllerimizin şampiyonusun dedik. Çünkü akademik başarısının yanında kişiliği, yaşantısı, mütevaziliği, gerçekten gönlümüzde taht kurdu. Bu sonuçla taçlandırması da bizi ayrı onurlandırdı” şeklinde konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.