Hakkari'de 1 öğrenci tutuklandı

Hakkari'de 1 öğrenci tutuklandı

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 15 öğrenciden 1'i tutuklandı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin'nin Nusaybin ve Derik ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için 2 gün önce Hakkari Üniversitesi'nin Cölemerig ve Yüksekova Yüksek Okullarında açıklama yapmak isterken yaka paça gözaltına alınan 15 öğrenciden 8'i dün gece emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Nöbetçi savcısının emniyette ifadelerini aldığı 7 öğrenci ise tutuklanmaları talebiyle Hakkari Adliyesi'ne sevk edildi. 

Sabah saatlerinde yapılan sağlık kontröllerinin ardından adliyeye getirilen ve saatlerce polis otobüsünde bekletilen öğrencilerden 6'sı serbest bıraklırken Adem Balıkçı isimli öğrenci ise polise mukavamet ettiği iddiası ile tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevine gönderildi. 

Polisin adliye önünde yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekerken, Hakkari Üniversitesi öğrencileri de gözaltındaki arkadaşlarına destek vermek için sabahın erken saatlerinden itibaren adliye önüne geldiler. 

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve DBP ile HDP il yöneticileri de Hakkari Adliyesi önüne gelerek gözaltındaki öğrencilere destek verdiler. 

3-517.jpg

1-20151218162807.jpg

2-780.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum