"Hakkari Yıldızını Arıyor" Ses Yarışması

"Hakkari Yıldızını Arıyor" Ses Yarışması

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, halk müziği dalında ses yarışması düzenlendi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, halk müziği dalında ses yarışması düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ses yarışmasına; Vali Yardımcıları Cumhur Duran, Mustafa Temiz, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Taş, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Jüri üyeliğini Hakkari Üniversite Müzik Eğitmeni Mansur Besi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ufuk Çetinsu, Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Cansu Bayram, Fotoğraf Sanatçısı ve Dernekler İl Müdiresi Sabahat Gazioğlu ve Hakkarili Halk Ozanı Mahmut Duman’nın yaptığı ses yarışmasına 3 erkek ve 7 kız olmak üzere 10 kişi katıldı.

Yöresel kıyafetlerle yarışmaya katılan yarışmacılar, birbirinden güzel türküler seslendirerek yeteneklerini sergilediler. Yarışma sonunda finale kalan Aslıhan Özatak birinci, Şehriban Duman ikinci ve Jiyan Ölmez ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere valilik ve HATSO tarafından tam, yarım ve çeyrek altın verilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılar ise valilik tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül töreninin ardından kısa bir konuşma yapan HATSO Başkanı Servet Taş, müziğin evrenselliğini dile getiren, medeni cesareti en iyi şekilde sergileyen ve Hakkari’de eşsiz bir gece yaşatan tüm yarışmacılara ve yarışmayı düzenleyen Gençlik Merkezi ekibine teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri Merkezi yetkilileri ise, duyguların en güzel biçimde dile getirildiği müziğin seslendirilmesini ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “Gençlerimizin serbest zamanlarını bu tür olumlu etkinliklerle değerlendirmelerine katkıda bulunmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından il elemeleri, grup elemeleri ve Türkiye finali şeklinde ses yarışmaları yapılmaktadır. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak ta böyle bir etkinlik düzenledik. Yarışma sonrasında dereceye giren gençlerimiz, Ankara'da yapılacak bölge şampiyonasında Hakkari’yi temsil edeceklerdir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.