Hakkari sebze ve meyve halinin temeli atıldı

Hakkari sebze ve meyve halinin temeli atıldı

Hakkari Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından projelendirilen kentin ilk sebze ve meyve halinin temeli atıldı.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKRİ – Bir önceki dönemden yapımına karar verilen ve ihale edilen Hakkari Belediyesi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın  (DAKA) ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın ürünü olan Hakkari’nin ilk sebze ve meyve halinin temeli atıldı.

Halife Derviş Mahallesi'nde belediyeye ait 3 bin 354 metre kare arsa üzerinde yapılacak olan iki katlı sebze ve meyve halinin temel atma törenine BDP Hakkari İl eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı ile Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yetkilileri  ve ihaleyi alan yüklenici firma olan Ay-Yapı  İnş'nin sahibi Aygün Koç da katıldı.

PLATFORM ÇÖKTÜ

BDP Hakkari İl eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı ile Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi temel atma töreni sırasında ilk harcın dökülmesi için hazırlanan platforma çıkarken platform çöktü. Çökme nedeniyle platformda bulunan il başkanı ve belediye eş başkanları zor anlar yaşadı.

Küçük çaplı kaza atlatıldıktan sonra temel atma törenine devam edildi. Burada kısa bir açıklama yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu atlattıkları kazanın çalıştıklarının göstergesi olduğu şeklinde yorumladı.

Hatipoğlu, yeniliklerle dolu bir çalışma anlayışı ile Hakkari’ye hizmet etmeye devam ettiklerini kaydederek,  “Daha önce yapım kararı olan sebze ve meyve halinin temelini atıyoruz.  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile ortaklaşa yapıyoruz.  Halin maliyeti  1 milyon 865 bin TL’dir. Meyve halimiz 3 bin 354 metre karelik bir alanda yapılacak. Hakkari’de her alanda eksiklikler var biz de kadın rengi ile daha güzel işlere imza atmak istiyoruz. Şuanda yol genişletme çalışmalarımız var, Zap çevresindeki çöp alanını ağaçlandırdık. Çarşı merkezinde orta refüjleri yapıyoruz” diye konuştu.

Temel atma törenin ardından belediye eş başkanları ve beraberindekiler Merzan ile Bağlar ve Sanayi sitesini birbirine bağlayan 700 metrelik yol genişletme çalışmalarını denetlediler.

Burada kısa bir açıklama yapan eş başkanlar Hakkari'deki yol genişletme çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek vatandaşlardan destek istediler. Öte yandan Hakkari Küçük sanayi Sitesi Başkanı Necmettin Acar ise sanayi sitesi esnafları adına yapılacak çalışmalarda belediyeye ellerinden gelen desteği vereceklerinin altını çizdi.

4-060.jpg5-031.jpg3-137.jpg6-013.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum