Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri Vali Canbolat'ı ziyaret etti

Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri Vali Canbolat'ı ziyaret etti

Bir haftadır görevine başlayan Vali Yakup Canbolat’a yapılan ziyaretler devam ederken, Vali Canbolat kendisini ziyaret eden İl Genel Meclisi üyelerine sorunların çözümü için ortak hareket etme çağrısı yaptı.

ZEKİ DARA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Son Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevinden Hakkâri Valiliği’ne atanan Yakup Canbolat’a yapılan ziyaretler devam ederken, Yeni Vali Canbolat, Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, AKP Şemdinli İlçe yöneticileri ve Hakkkari Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından ziyaret edildi.

Sabah saatlerinde gerçekleşen ilk ziyarette Şemdinli İlçesine bağlı Derecik Beldesi Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, AKP’nin Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Akgül ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Vali Yakup Canbolat’a ''hayırlı olsun'' ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş ve Meclis Başkanı Nazım Demir; yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Canbolat’ı ziyaret ederek, görevinde başarı dilediler.

Günün son ziyaretçileri ise Hakkari İl Genel Meclisi üyeleriydi. İl Meclisi Eş Başkanları Gülizar İliş ve Lokman Özdemir ile meclis üyeleri öğle saatlerinde Vali Canbolat’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

İl Genel Meclisi üyelerinin ziyareti sırasında Hakkari Merkeze Bağlı Meskan Dağı’nda bulunan askeri varlık ve orada yapılacağı ileri sürülen karakol, çözüm süreci ve Hakkari’ye yapılacak hizmetlerin gündeme getirildiği öğrenildi. 

Vali Canbolat’ın meclis üyelerine çözüm süreci ile ilgili olarak herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesini istediği, sorunların yaşandığı noktalarda, ortak hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdiği belirtildi.

Canbolat’ın Meskan’daki askeri gücün operasyonal güç olmadığı, askerlerin keşif amaçlı olarak Meskan’da bulunduklarına dikkat çektiği aktarıldı.

Vali Canbolat'ın Hakkari’ye yapılacak hizmetlerin adil olacağını imkanların seferber edileceği mesajının yanı sıra sorunların çözümünde diyalogun önemli olduğunu ifade ettiği ve Hakkari’de çözülemeyen sorunların hep birlikte Ankara’da çözüm bulunması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. 

Vali Canbolat son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına teşekkür etti.

1-307.jpg

2-189.jpg

3-123.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum