Gözaltındaki 15 kişi serbest bırakıldı

Gözaltındaki 15 kişi serbest bırakıldı

Hakkari merkeze bağlı Meskan Dağı'nda kurulan barış çadırını nöbetinden dönerken gözaltına alınan 15 kişi Üzümcü Karakolu'nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ –  Hakkari kent merkezine 50 kilometre uzakta bulunan Meskan Dağı'nda karakol yapımının önüne geçmek için kurulan barış nöbeti eyleminden dönerken Üzümcü Jandarma Karakolu'nda jandarma tarafından gözaltına alınan aralarında kadınların da bulunduğu 15 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Jandarma tarafından gözaltına alınanlar serbest bırakıldıktan sonra verdikleri bilgilerde ifadelerinin avukat huzurunda alınmadığını, yasal prosedür olan sağlık kontrolünden de geçirilmediklerini ifade etti.

İfadeleri alınırken kendilerine; 'Meskan Dağı'na çıkarken jandarmaya kimin hakaret ettiği' yönünde sorular sorulduğu öğrenilen yurttaşlar, herhangi bir gözaltı prosedürüne tabi tutulmamalarının 'akıllarında soru işaretleri bıraktığını' söylediler.

Barış eyleminden dönen yurttaşların gözaltına alındığını öğrendikten hemen sonra Üzümcü Karakolu'na giden, kendisi de avukat olan BDP Hakkarl İl Eş Başkanı Miraz Çallı ve beraberindeki diğer avukatların da gözaltındaki yurttaşların ifadelerine girmelerine izin verilmediği öğrenildi.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, 15 yurttaşın savcılığın kararı ile ifadelerine başvurulmak üzere karakola alındığı, söylemişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum