FEYKA olağan kongresini yaptı

FEYKA olağan kongresini yaptı

Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu FEYKA olağan kongresini gerçekleştirdi.

Fransa çapında 200 delegenin katıldığı kongrede kongre bileşiminin oylarıyla FEYKA'nın örgütlenme yapısı ve adı değiştirildi. Buna göre Kürdistani bütün kurumları Fransa Kürdistan Demokratik Ulus Koordinasyonu temsil edecek.  

Fransız Komünist Parti genel merkez binasında gerçekleşen kongreye Marsilya, Strasbourg, Toulouse, Rennes, Creil'in aralarında bulunduğu 26 Toplum Merkezi, inanç birliği, kültür sanat kurumundan delegelerin katılımı oldu. 

Yine Fransız dost kurum ve şahsiyetleri arasından Montreul belediye başkanı Patrice Bessac,  Komünist Parti delegasyonu, Fransa Kürt Dostluk Derneği yöneticisi Pascal Torre, MRAP delegasyonu kongreye katılım sağladı.

Kongre, saygı duruşuyla saat  10.30'da başladı. Ardından Fransız dost kurumlar söz alarak Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduklarının altını çizdi. 

Montreul belediye başkanı Bessac, Komünist Parti Genel Sekreteri Pierre Laurant'ın mesajını okudu. Kürt halkıyla dayanışmanın  vurgulandığı Komünist Parti mesajında, Kürt halkının haklı mücadelesinin yanında olacağı vurgulandı. Komünist Parti mesajında Paris katliamı unutulmadı. Paris katliamında yaşamını yitiren üç Kürt kadın devrimcinin davasının aydınlığa kavuşması için tüm çabanın gösterileceği ifade edildi.

Ardından MRAP, Tamil, Yeşiller, Kolonyalizme Karşı Kollektif'in mesajları okundu. Mesajlarda Kürt halkının haklı mücadelesine destek vurgulandı.

Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği adına söz alan Pascal Torre ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın biran önce özgürleştirilmesi ve PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını talep etti. 

Fransız dostların mesajlarının ardından Federasyon eş başkanı  Mehmet Ülker kongre bileşimini selamladı. Divan seçiminin ardından son siyasal gelişmeler ve yeni örgüt modelinin ne olması gerektiği katılımcı delegeler tarafından değerlendirildi. 

Bir yıllık çalışma raporu okunarak delegeler tarafından değerlendirildi. Kongre bileşimi ardından FEYKA'nın adını Fransa Kürdistan Demokratik Ulus Koordinasyonu olarak oylama sonucu kabul etti. 

Yeni oluşturulan tüzük madde madde okunup onandıktan sonra delegeler eş başkanlarını seçti. Fransa Kürdistan Demokratik Ulus Koordinasyonunu eş başkanı olarak  Şükran Akdoğan ve Rüstem Ozay seçildi. 

Eşbaşkanların seçiminin ardından disiplin, denetleme ve dışilişkiler komisyonları seçildi. Komisyon seçimlerinin ardından kongre bileşimi 26 toplum merkezi, inanç birlikleri, kültür ve Kürdistani bütün  kurumların temsilcilerinin bulduğu 21 kişilik meclisini seçti.

Kongre yapılan seçimlerin ardından saat 18.30'da son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.