Ege Üniversitesi’nde barış isteyen 11 akademisyene soruşturma

Ege Üniversitesi’nde barış isteyen 11 akademisyene soruşturma

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK’ün talimatı üzerine ‘Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 11 akademisyene soruşturma açtı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Barış İçin Akademisyenler’in ‘Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan 11 akademisyene soruşturma açtı.

Evrensel’in haberine göre, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından akademisyenlere gönderilen tebligatta akademisyenler 24 Mart günü ifadeye çağrıldı.

Tebligatta şu ifadelere yer verildi:

“Bir grup öğretim elemanının yayınladıkları bildiri ile Devletimizin ülkemizde sürmekte olan teröre karşı mücadelesini katliam ve kıyım olarak nitelendirildiği, Üniversitemiz kadrolarında bulunan ve mezkur bildiriyi imzalayan personel hakkında gerekli işlemin başlatılması Rektörlük Makamının ilgi yazısı ekinde alınan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 13.01.2016 tarih ve 73112577.61-1555 sayılı yazısında bildirilmiştir. Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uyarınca savunma hakkınız bulunmaktadır.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.