CÖDER'li öğrencilerden polis baskısı açıklaması

CÖDER'li öğrencilerden polis baskısı açıklaması

Hakkari'de polis tarafından, "Bir daha Kürtçe şarkı dinlerseniz kafanıza sıkarız" diye tehdit edildiklerini iddia eden öğrenciler, düzenledikleri basın açıklaması ile polisin baskılara son vermesini istediler.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Üniversitesi Öğrencilerinin üye olduğu Colemêrg Öğrenci Derneği (CÖDER), üyesi bir grup öğrenci son dönemde kendilerine yönelik artan baskılar ile Yukarı Merzan Mahallesi’nde bulunan öğrenci yurdunun önüne kurulan seyyar polis noktası ile ilgili olarak basın açıklaması düzenlediler.

Öğrenci yurdu önünde düzenlenen açıklamaya Hakkari Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, BDP Hakkari İle Eş Başkanı Mehtap Daştan Demirer, İHD ve BDP il yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Öğrenciler adına açıklama yapan CÖDER üyesi İbrahim Halil Çelik, polislerin yurtta Kürtçe şarkı dinleyen öğrencileri tehdit ettiğini savunarak, "Yurtta Kürtçe şarkı dinleyen birkaç arkadaşımıza polisler, 'Bir daha Kürtçe şarkı dinlerseniz kafanıza sıkarız' diye tehdit etmiştir" dedi.

Çelik, son dönemde polislerin öğrenciler üzerindeki baskısının arttığına dikkat çekerek, "Buradaki uygulamalar OHAL dönemlerini aratmıyor. Hakkari Emniyet Müdürlüğü, KYK yurdu önünde iki akrep tipi zırhlı araç ve bir seyyar karakolla nöbet tutuyor. Polislerin kimi kimden koruduğu meçhuldür. Polisler gün boyunca KYK yurdu önünde mehter marşı ve faşizm kokan şarkılar açarak, öğrencileri provoke ediyor. Hiç bir gerekçe gösterilmeden kimlik sorulup hakaretler ediliyor" şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Çelik, daha büyük olaylar yaşanmadan son dönemde gelişen baskıcı uygulamaların bitirilmesini istediklerini sözlerine ekledi. 

Açıklamanın ardından kitle, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atan öğrenciler yurt binasının girişinde halaylar çekerek protestolarına devam ettiler.

2-171.jpg 

1-274.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.