CHP'li milletvekillerine 'Hayır' mektubu

CHP'li milletvekillerine 'Hayır' mektubu

İzmir Barış Bloku, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklife "Hayır" oyunu kullanmaları için CHP'li İzmir milletvekillerine mektup yolladı.

İzmir Barış Bloku, Anayasa ile güvence altına alınmış milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmaya yönelik AKP tarafından TBMM'ye sunulan değişiklik teklifinin kabul edilmemesi amacıyla Konak'ta bulunan Merkez Postanesi'nin önünde basın açıklaması yaptı.

'Barış arayışlarına vurulmuş ağır bir darbe olacaktır'

Barış Bloku Dönem Sözcüsü Coşkun Üsterci, HDP milletvekillerinin hedefleyen bu Anayasa değişikliğinin, çatışmalı ortama evirilen Kürt sorununda siyasi çözüm arayışlarını tümden sonlandıracağını belirtti. "Siyaset kanallarının hukuksuza kapatılması barış arayışlarına vurulmuş ağır bir darbe olacaktır" diyen Üsterci, şöyle devam etti: "1994'te DEP milletvekillerine yapılanların ve sonrasında yaşananların demokrasi ve barış alanında yarattığı tahribat Türkiye kamuoyunun hafızasında canlılığını hala korumaktadır. Geçmişte denemiş ve sorunların büyümesine neden olmuş bu tür yöntemlerde ısrarı anlamak mümkün değildir."

'CHP'yi barış için 'hayır' oyu vermeye çağırıyoruz'

CHP milletvekillerini uyaran Üsterci, "Evet" demeleri halinde Anayasa değişikliğinin yarın başta laiklik konusu olmak üzere pek çok nedenle CHP için büyük tehdit oluşturacağını vurgulayarak, "İzmirliler olarak özellikle CHP İzmir milletvekillerin bu Anayasa değişiklik teklifinin yol açacağı, yarınlarımızı ipotek altına alacak ağır sonuçlarını bir kez daha gözden geçirmeye ve barış için 'Hayır' oyu vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Üsterci'nin konuşmasından sonra Barış Bloku üyeleri, CHP İzmir milletvekillerine dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklife "Hayır" oyu vermelerini öneren mektupları postaneden yolladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.