CHP, 90 milletvekilini 40 ilde görevlendirecek: Aday adayları ile mülakatlar yapılacak

CHP, 90 milletvekilini 40 ilde görevlendirecek: Aday adayları ile mülakatlar yapılacak

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, partisinin Antalya’da iki gün süren kampının ardından açıklama yaptı: "90 milletvekili arkadaşımız bu hafta 40 ile görevlendirilecekler."

CHP’nin Antalya’da iki gün süren milletvekili kampı sona erdi. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, kampın sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada yerel seçimlere ilişkin, “90 milletvekili arkadaşımız bu hafta 40 ile görevlendirilecekler. Bu 40 ilde de, o ilde, ilçelerinde, kasabalarında aday adayı olan arkadaşlarımız ile mülakatlar yapacaklar. Örgütümüzle, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, halk ile görüşerek en doğru adayın tespiti açısından ellerinden geleni yapacaklar. Daha sonra geri kalan illerimize de aynı şekilde milletvekili görevlendirmelerimiz devam edecek. 31 Mart akşamı Erdoğan çok üzülecek. Çünkü bizim elimizden 11 büyükşehri alamayacağı gibi biz AKP’nin elinde bulunan belediyeleri de alacağız” dedi.

'ADAY ADAYI OLAN ARKADAŞLARIMIZ İLE MÜLAKATLAR YAPACAKLAR'

ANKA'nın haberine göre; Köksal, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalara ilişkin de bilgi vererek, “90 milletvekili arkadaşımız bu hafta 40 ile görevlendirilecekler. Bu 40 ilde de, o ilde, ilçelerinde, kasabalarında aday adayı olan arkadaşlarımız ile mülakatlar yapacaklar. Örgütümüzle, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, halk ile görüşerek en doğru adayın tespiti açısından ellerinden geleni yapacaklar. Daha sonra geri kalan illerimize de aynı şekilde milletvekili görevlendirmelerimiz devam edecek. Milletvekillerimiz belediye başkan adaylarımızın belirlenmesi sürecinde belirli standartlar dahilinde bu mülakatları yapacaklar. Bu mülakatlara ilişkin de bugün bir sunum gerçekleştirildi. Objektif kriterlerle bu mülakatların yapılmasına ilişkin milletvekillerimize de bir bilgilendirme yapıldı bugünkü toplantımızda. Bizim amacımız, 4 ay sonra gerçekleşecek yerel seçimde en fazla belediyeyi kazanmak, en fazla oyu alabilecek şekilde mücadelemizi sürdürmek” diye konuştu.

'TARİHİ BİR ZAFERLE YEREL SEÇİMLERDEN ÇIKACAĞIZ'

Köksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Erdoğan ‘muhalefetin adayı kim’ diye soruyordu, bugün yerel seçim yaklaşırken İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin gibi büyükşehirlerde bırakın kazanmayı, CHP adaylarının karşısında daha az nasıl fark yiyebilirim şeklinde aday belirlemeye doğru evirildiğini görüyoruz Erdoğan’ın. 31 Mart akşamı Erdoğan çok üzülecek. Çünkü bizim elimizden 11 büyükşehri alamayacağı gibi biz AKP’nin elinde bulunan belediyeleri de alacağız. CHP’ye tarihi bir zaferle yerel seçimlerden çıkacağız. 1 Nisan’da Türkiye’de her şey çok güzel olacak. CHP’li belediyelerle, daha önce CHP’nin tanışmadı illerde, ilçelerde ve kasabalarda da halk derman belediyecilikle, CHP’li belediyecilikle tanışacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.