Çapraz'ın sevk talebi ertelendi

Çapraz'ın sevk talebi ertelendi

Hasta tutuklu Sibel Çapraz'ın sevk talebi doktor raporlarıyla onaylanmasına rağmen Adalet Bakanlığı 3 ay sonraya erteledi.

Yüksekova'da 2015 yılının Kasım ayında kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaralanan Hakkari İl Genel Meclisi Başkanvekili Sibel Çapraz tedavisi tamamlanmadan tutuklanmıştı. Önce Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne ardından da Menemen R Tipi Cezaevi'ne gönderilen Çapraz'a verilen doktor raporlarını görmezden gelen Adalet Bakanlığı'na bağlı Adli Tıp Kurumu Çapraz'ın sevk talebini 3 ay sonraya erteledi.

Daha önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayene edilen Çapraz hakkında Opr. Dr. Ali Murat Dülgeroğlu, tedavinin devamı için operasyonun ilk geçirdiği İstanbul Baltalimanı Hastanesi'nde sevk edilmesi gerektiği yönünde rapor verilmişti. Dülgeroğlu'nun raporunun ardından Çapraz hakkında Doç. Dr. Erhan Sönmez ve Doç. Dr. Önder Karaaslan'ın, "Sağ önkoldan İstanbul Baltalimanı Hastanesi'nde seri operasyonlar geçirilmiş rekonstrüksiyon serbest flep operasyonları öyküsü mevcut olan hastanın takip ve tedavisinin daha önce opere olduğu yerde devam etmesi uygundur" verdiği rapor Başhekim Altuğ Tekyalçın tarafından da onaylamıştı.

Adalet Bakanlığı erteledi 

Adalet Bakanlığı ise sevk talebine, "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bulunan cezaevi şartlarında 3 ay süreyle fizik tedavi ve rehabilitasyon sağlanması sonrasında son durumunu gösteren sağlık raporu ile birlikte muayene edilmek üzere kurulumuza gönderilmesi halinde sorulan hususlar hakkında değerlendirme yapılacağı oy birliğiyle mütalaa olunur" cevabı verdi. 

'Karar siyasidir'

Adalet Bakanlığının doktorların raporlarını dikkate almamasının siyasi bir karar olduğunu belirten Çapraz'ın ağabeyi Necip Çapraz, "Zulmüdür. Sibel, olumsuz cevaba rağmen Adalet Bakanlığına sağlık şartlarının ağırlığını gerekçe göstererek itirazda bulundu" bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.