Barzani: Ne İran, Ne Ankara...

Barzani: Ne İran, Ne Ankara...

Barzani, “Ne İran’a gidip bir şey derim, ne de Ankara’ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika’da da söyledim, biz sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız” dedi.

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bugün Hewlêr’de Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) 19’uncu Kadro Eğitim Devresi’nde konuştu.

Bağımsız Kürdistan’a değinen Barzani, şunları söyledi:

“Daha önce de belirtmiştim, bu kez kanımız dökülecekse, bağımsızlık için dökülecektir. Bu yüzden dökülen hiçbir kanın boşa gitmesine izin vermeyeceğiz. Bağımsızlık hakkımızdır, onun için çalıştık, vazgeçmeyeceğiz. Kimin ilan ettiği önemli değil, bir çocuk dahi ilan etse tebrik edeceğiz ki, ‘Oğlumun kanı niçin döküldü?’ diye soran bir şehit annesine cevap verebilelim.”

Bağımsız Kürdistan vurgusu

Kürdistan’da bağımsızlık karşısında haset duyan birilerinin olmasını “ilginç” bulduğunu söyleyen Barzani, “Ne İran’a gidip bir şey derim, ne de Ankara’ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika’da da söyledim, biz sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız” dedi.

IŞİD’le savaşın bitmediğini kaydeden Barzani, örgütün Musul’da olduğu sürece bunun Hewlêr ve Duhok için de tehdit oluşturduğuna vurgu yaptı. Barzani konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bütün dünya IŞİD’i yendiğimize şahittir. İlk başta bazı bölgeleri kaybetmiş olmamız ölçüt değildir. Savaşta önemli olan zaferdir. Çünkü kaybettiğimiz bölgelerin hepsini Peşmerge Güçleri koalisyonun desteğiyle geri aldı.”

Yolsuzlukla mücadele

Yolsuzlukla mücadele ve reform konularına da değinen Barzani, “Reform yapmazsak yok oluruz. Reform atağında bize bilgi verecek, yardım edecek herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hükümet ve Temiz Eller Komisyonu ile reform konularını görüştüklerini söyleyen Barzani, “Yaklaşık 20 dosya oluşturduk. Üzerinde çalışılırsa iyi olur, çalışılmazsa kendim gidip başında bizzat duracağım” diye konuştu.

Ekonomik krizi atlatacaklarına emin olduğunu söyleyen Barzani, Kürdistan Yurtseverler birliği (KYB) ile krizin çözümü için bir mekanizma oluşturacaklarını ve durumun asla eskisi gibi olmayacağını kaydetti. Gereksiz yere çok sayıda kadrolaşmanın olduğuna dikkat çeken Barzani, bunu krizin temel sebebi olarak gösterdi.

Barzani, sanayi ve tarım alanlarında yeni iş imkanlarının yaratılacağına da vurgu yaptı. Barzani son olarak, “Kendi evimizden reformalara başladık, hiç kimseyi görmezden gelmeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.