Bakan Bayraktar, Hakkari'de de petrol kuyusu açacaklarını söyledi

Bakan Bayraktar, Hakkari'de de petrol kuyusu açacaklarını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesindeki petrol üretim sahalarında gerçekleştirilen incelemelerde açıklamalarda bulundu.

Gabar'da 33 kuyuda günlük 40 bin varil petrol üretimine ulaşıldığını belirten Bayraktar, Türkiye'nin enerji sektöründe bir rekor kırdığını ifade etti.

Bayraktar, bu başarının Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacağını ve ülkenin petrol üretiminde önemli bir yere sahip olacağını vurguladı.

Ayrıca, Hakkari ilinde de yeni petrol kuyularının açılacağını açıklayan Bayraktar, bu gelişmenin Türkiye'nin enerji sektöründeki büyümesine ve dışa bağımlılığını azaltmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bayraktar, çalışmaların aralıksız, kesintisiz devam edeceğini belirterek, yeni keşif kuyularının da olduğunu aktardı.

Hakkari'de, Van sınırında yeni kuyular olacağına işaret eden Bayraktar, bu yıl içerisinde o kuyularda da yapacakları keşiflerle bu üretim rakamlarının çok daha ileri seviyeye ulaşacağını söyledi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.