8 bin genç çift evlenebilmek için sıfır faizli fona başvurdu

8 bin genç çift evlenebilmek için sıfır faizli fona başvurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gençlere evlilik desteği kapsamında sunulan faizsiz krediye 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden 7 bin 888 çift başvurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlere evlilik desteği sağlayan ve başvurularının 15 Şubat'ta başladığı faizsiz kredi programına, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden toplam 7 bin 888 çiftin başvurduğunu açıkladı.

Aile müessesesinin desteklenmesi, gençlerin sosyal risklerden korunması ve gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" ile evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunulması hedefleniyor. Proje kapsamında, başvurular 15 Şubat'ta "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandı. Onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Ayrıca çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Projenin pilot uygulaması, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar 7 bin 888 çift, projeye başvurdu. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından evlilik öncesi eğitimlere katılan çiftlere kredileri, resmi nikahlarının ardından hesaplarına yatırılacak. Şu anda sadece pilot illerden başvurular alınıyor ancak ilerleyen süreçte tüm Türkiye'de uygulanacak.

Projeden yararlanabilmek için çiftlerden birinin, deprem anında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay veya Malatya illerinden birinde ikamet etmesi ve başvurunun burada yapılması gerekiyor. Ayrıca çiftlerin başvuru tarihinde 18-29 yaş arasında olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi olmaması gerekiyor. Başvuru süreci ve şartlar hakkında detaylı bilgiye "https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/" adresinden ulaşılabiliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.