‘Akşener, Altılı Masayı dağıtıp masadan kalkacak’

‘Akşener, Altılı Masayı dağıtıp masadan kalkacak’

Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yakın zamanda Altılı Masayı dağıtacağı iddiasında bulunarak Akşener’in esas amacının "AK Parti'yi devirmek olmadığını, onun yerine ana muhalet olmaya çalışmak" olduğunu söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri Kent Türk TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstifa ettiği İYİ Parti ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atan Özdağ, "Akşener çok kısa bir sürede Altılı Masayı dağıtarak masadan kalkacak" dedi.

Bunu Ankara'da herkesin bildiğini savunan Özdağ, sürecin başladığı görüşünü dile getirdi.

"Akşener'in amacı ana muhalefet olmak, AK Parti'yi devirmek değil"

Akşener'in kendisinin cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağına ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan Özdağ, "Görürüz" ifadelerini kullandı.

“Akşener'in AK Parti'yi devirmeye oynamadığı, ana muhalefet olmaya oynadığı” iddiasında bulunan Özdağ "Bütün oy zeminini CHP'den almaya kurgulamış durumda. Akşener ile ayrıldığımız en önemli noktalardan birisi buydu. Ben İYİ Parti’deyken ‘AK Parti’den alalım’ diyordum, o ise ‘CHP’den alalım’ diyordu. O zaman da öyle düşünüyordu" diye konuştu.

“Başkanlık sistemiyle devam edeceğiz”

Öte yandan kentteki Gültepe Kültür Merkezi'nde "Türkiye'nin Sorunları" konferansında konuşan Özdağ, başkanlık sistemiyle devam edeceklerini belirtti.

Özdağ, "Zafer Partisi'ne önümüzdeki 5 sene Türk milleti yetki verirse parlamentoya temel haklarını iade edeceğiz. Bakanları tekrar parlamentodan seçerek, müsteşarlık müessesini tekrar oluşturarak, Sayıştayı bağımsız çalışır hale getirerek, parlamentonun bütçe yetkisini kabul ederek 2028 seçimlerine kadar hızlı karar almaya imkan veren, bu enkazı ancak o şekilde kaldırabileceğimiz, başkanlık sistemiyle devam edeceğiz. Ancak 2028 seçimlerinde parlamenter demokrasiye geçeceğiz. Bu noktada diğerlerinden tamamen ayrılıyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.