Akdeniz Belediyesi Vezneleri Hafta Sonu Da Açık Olacak

Akdeniz Belediyesi Vezneleri Hafta Sonu Da Açık Olacak

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin vezneleri, vatandaşların Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinin 1. taksitini rahat yatırabilmeleri için hafta sonu da açık olacak.

Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Çakan, yaptığı yazılı açıklamada, Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerinin, Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri ödemelerinin son günlerinde oluşan yoğunluğa karşı hafta sonu da açık tutulacağını bildirdi. Bu çerçevede merkez hizmet binasında bulunan veznelerin, 31 Mayıs Cumartesi ve 1 Haziran Pazar günleri de vergi ödemelerini kabul edeceğini belirten Çakan, vergi tahsilatının veznelerin yanı sıra e-belediye sistemi üzerinden de yapıldığını hatırlattı. Emlak ve ÇTV mükelleflerinin vergilerini rahat bir şekilde yapmaları için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Çakan, “Vergi mükelleflerimizin süresi içinde ödemelerini yapmalarını rica ediyoruz. Hafta içi merkez hizmet binamızdan ve Yenitaşkent’te bulunan hizmet noktamızdaki veznelerden ödemeleri kabul ediyoruz. Hafta içi çalışan, işleri nedeniyle ödemelerini yapamayan vergi mükelleflerimiz, Akdeniz Belediyesi merkez binamızdaki veznelere 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerine denk gelen hafta sonları da tahsilata açık tutacağız. Bu veznelerimiz hafta sonları 08.00-17.00 saatleri arasında öğle arası vermeksizin ödemeleri kabul edecek. Bütün veznelerimiz nakit ödemeleri kabul ederken, merkez bina veznelerimizde aynı zamanda kredi kartı ile vergi ödemelerini yapmak mümkün olacak. Bu yıl 31 Mayıs günü hafta sonuna denk geldiği için 2 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar gerçekleşen ödemeler, süresi içinde yapılmış kabul edilecek” dedi.

Akdeniz Belediyesi’nin birkaç yıldır e-belediye uygulamasını hayata geçirdiğini de hatırlatan Çakan, “Borç sorgulamadan tahakkuk bilgilerine, arsa birim fiyatlarından vergi tahsilatına kadar birçok işlemin gerçekleştirildiği e-belediye uygulaması, mükelleflerimize dünyanın her yerinden işlem yapma olanağı sağlıyor. Sanal ortamda belediye-yurttaş buluşmasını gerçekleştirdiğimiz e-belediye uygulaması ile belediye işlemleri artık bir tık uzakta. Sistem, internet üzerinden vergi ödemelerini kredi kartı ve havale kabul ediyor. Mükelleflerimiz, vergilerini kendilerine en uygun yolla ödeyebilirler. Vergi borçlarındaki gecikmelere, yasal nedenlerle faiz uygulanmaktadır. Mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemesi için ay sonuna kadar ödemelerini yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.