Akar'dan SİHA yanıtı

Akar'dan SİHA yanıtı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar: Faaliyetlerimizi hukuka uygun...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hakkari’de 1 köylünün yaşamını yitirdiği, 4 köylünün ise yaralandığı silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) saldırısının ardından açıklama yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında SİHA’ları eleştirerek, terörle mücadele edileceğini ancak bunun insan yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini ifade etmişti. Ardından sosyal medya üzerinden silahlı insansız hava araçlarının sivilleri vurduğunu iddia eden Tanrıkulu şu açıklamayı yapmıştı:  ‘Bayraktar adlı Silahlı İnsansız Hava Araçları sivil yurttaşları vurdu, öldürdü. Bütün alçaklığınıza rağmen bunu teşhir etmeye devam edeceğim.’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yazılı olarak yaptığı açıklamada “Milletimizin ve devletimizin düşmanı olan terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede, yerli ve milli savunma sanayi ürünlerimizden etkin bir biçimde faydalanıyor; faaliyetlerimizi tamamen hukuk normlarına uygun olarak icra ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.