Ak Parti'nin Van Merkez'de yaptığını CHP de Saray ilçesinde denedi: CHP'nin başvurusu reddedildi

Ak Parti'nin Van Merkez'de yaptığını CHP de Saray ilçesinde denedi: CHP'nin başvurusu reddedildi

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP adayının talebini DEM Parti'den belediye başkanı seçilen Davut Acar hakkında "kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü bulunmadığından" reddetti.

CHP Saray İlçe Başkanlığı, Saray İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına sunduğu, DEM Parti adayı Acar'ın seçilmesine engel davasının olup olmadığının araştırılmasını talep ettiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Van ili Saray ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediye başkanlık seçimlerine katılmış bulunmaktayız. Söz konusu seçim sonuçlarında rakip parti (DEM Parti) adayı Davut Acar'ın seçilmesi önünde engel teşkil edebilecek terörle ilişkili davalarda yargılanıp yargılanmadığı, yargılanmış ise memnu haklarından mahrum bırakılıp bırakılmadığı, devlet memuru vasıflarının taşıyıp taşımadığı hususlarında araştırmaların yapılarak, bu durum söz konusu ise mazbatasının iptalini bilgilerinize arz ederim."

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Acar hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü bulunmadığından, talebin reddine karar verdi.

CHP adayının oy oranı %28!

DEM Parti Eşbaşkan adayı Acar seçimde 51,16 oy oranıyla ilk sırada yer alırken CHP'nin adayı Kemalettin Araci ise yüzde 28,29 oy oranıyla seçimi ikinci sırada tamamlamıştı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum