İrfan Sarı

İrfan Sarı

Şimdi gözaltı zamanı

Şimdi gözaltı zamanı

Gün yok ki gözaltı haberi geçmesin. Artık haber ajansları bile yetiştiremiyor. Gözaltılar da favori DTP, yani bir başka anlamıyla Kürtler.

 

“Suçu ve suçluyu övmek.”/ “yasadışı örgütüne yardım yataklık yapmak.” / “yasadışı örgütsel döküman bulundurmak.” / “yasadışı slogan atmak.”/ yasadışı örgütün sairi efradı olmak.”v.s…

 

İyi, güzel: bu suçları işleyenleri af etmeyin doldurun cezaevlerine.

 

“Adalet mülkün temelidir.”

 

Ya da “asmayalım da besleyelim mi?” deyin.

 

Taş atanları da cezalandırın. Molotof atanları da. Panzerin altında kalanları da. Evde çocuklarına bakmayan kadınları da. Eve ekmek götüremeyen babaları da. Üniversitede solcu olan ağabeyleri ve ablaları da. Sendikalıları da. Kepenk kapatan esnafı da. Elinde kuran-i kerim taşıyan dindarları da.

 

Hepsine ömürleri yetmeyecek kadar ceza verin.

 

Alın bir tek yasadışı Kürt bırakmayın.

 

Kürtleri yasaya uydurmak için bütün içtenliğinizle seferberlik ilan edin.

 

Polisler ve jandarma uyumasın.

 

Ordu dağdakileri ele geçirsin.

 

Oldu olacak Kürtleri zindanlara doldurmak için bütün işsizleri avcı kolu birlikleri ilan edin. İşsizliğe de çare olur. Meteoroloji müdürlükleri Kürt havalarını kontrol etsin. Telekom: kulak burun boğaz denetimi yapsın. Hangi frekans, hangi ses tenoru, hangi lef bezlerinden çıkar onu araştırsın. Bilim adamları Kürtlerin konuşmaması için yeni bir alfabe üzerinde çalışsın. Dumanlı haberleşmeler için teknoloji çıldırsın. “Dumanlı dumanlı o bizim eller.” Elektrik kurumu bedene verilen kaçak elektrik cezası icat etsin.

 

Teslim olmak, mücbir sebepleri olsun!

 

Her nahiyeye bir zindan yapın. Bu sefer Z tipi labirentli cezaevi inşa edin. Biraz yere gömün ki rutubet alsın. Kürtlerin ciğerleri çok yanmış. Biraz nemlensin artık.

 

Dağlara yazılan “Ne mutlu Türküm diyene” veciz sözü her Kürdün boynunda kolye olsun. Mezar taşına da “Kürt doğdum Türk öldüm Allahım beni kabul eyle” diye yazsın.

 

Bütün radyolar sussun ve bütün televizyonlar sönsün. Gazeteciler söz dinlensin hayatlarını yaşasın.

 

Allahın kulu olmayan Kürtler Allahlarına çekilsin.

 

Gözaltılar dürbün altı olsun… Kaçan bir tek in cin Kürt kalmasın diye.

Yani alt kimlikte çok olsun.

 

General paşanın “Türkiye vatandaşlığı”  vecizesi o zaman ispatlanır.

 

Ne Ermeni meselesi, ne Kıbrıs, ne Suriye ile ne İran'la, ne Irak'la bir mesel kalmayacak. Yunanlarla ezelden dostluk sür gidecek. Bulgarlarla zaten yok mesele.

 

Cenneti ala olacak her yer.

 

Anayasa değişmeyecek, gecekondulaşma bitecek, ormanlar talan edilmeyecek, deniz suyu kirlenmeyecek, akarsulara pislik karışmayacak. Uçaklar düşmeyecek, martılar ölmeyecek, balıklar çoğalacak, kırım kango virüsü bitecek. Borsa tepe taklak olmayacak. Altın daha sarı olacak.

 

Hırsızların eli kesilecek!

 

Memurlar her yıl Avrupa da, Antarktika da, Amerika da, uzak doğuda, adalarda tatil yapacak, sağlık sorunları kalmayacak, çocuklarının okutma derdi yok, adam başı üç tane çocuk olcek.  Başbakanın sözü dinlenilecek. “Kubbeler miğferimiz olacak”

 

Ama başbakanda paşanın sözünü dinleyecek.

 

Sağlık kombineleri yapmaya gerek kalmayacak. Topyekûn sorun giderilecek. Bir tek toplu mezar ve kuyu kalmaycak.

 

İşçi, köylü kardeş, meyve veren bahçe kalleş…

 

Alın Kürtleri gözaltına alın…

 

Şimdi gözaltı zamanı, seçim derdi yok, geçim derdi de…

 

Ne varsa sorundan yana Kürtler içeri tıkıldı mı bitecek… Hatta nisan yağmuru bile özüne dönecek. Özde yağmur olacak. Küresel ısınma bitecek. Hiçbir şey Sözde kalmayacak. Filistin meselesi de bitecek, afganistan meselesi de…

 

Hadi alın gözaltına; alın DPT"lileri, siyasetin “S” harfinden çekiç orak türetiyorlar. Bunlar kimyasal başlıklı füzeler icat ediyor, tank, top, silah ne varsa bunlar üretiyor.

 

Hadi geç kalmayın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum
İrfan Sarı Arşivi