Yüksekova'da yol ve kaldırım çalışması: 'Çarşı da bizim, kaldırım da'

Yüksekova'da Nedim Zeydan Caddesi üzerinde başlatılan yol ve kaldırım çalışması devam ediyor. Çalışmalarla ilgili memnuniyetlerini belirten esnaf ve vatandaşlar, "Çarşı da bizim kaldırım da, kentimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova’da 2016 yılında başlatılan alt ve üst yapı projesi kapsamında Nedim Zeydan Caddesinde yol ve kaldırım çalışması sürüyor. Yolda kazının bitmesinin ardından bugün de bazı binaların yüksek kaldırımlarının yıkımı için çalışma başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Yüksekova Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, kaldırımların yıkımı için cadde üzerinde bulunan bina sakinleri ve esnaflardan onay aldı. Eş Başkan Sarı ile görüşen bazı vatandaşlar da esnafların anlayış gösterip çalışmalara destek vermesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

'Çarşı da bizim, kaldırım da'

Esnaf ve vatandaşların kaldırımların kullanımı ile ilgili duyarlı olması gerektiğini ifade eden Ferzınde Kaçan isimli vatandaş, yolların yapımına destek verenlere teşekkür etti.

İlçede ciddi bir kaldırım işgalinin yaşandığını anımsatan Kaçan, “Belediyenin imkânsızlıklarına rağmen bu yolların yapılması gurur vericidir. Bu yollar kazılmasaydı, dükkânların çoğu sular altında kalırdı. Toz toprağın büyük sıkıntı yaratıyor, sağlık durumlarını tehdit ediyor. Bizler vatandaşlar olarak belediyemize yardımcı olamıyoruz. Olsak bu hale gelmezdik. Burası hepimizin, çarşı da bizim, kaldırım da bizim, Birbirimize yardımcı olmadığımız sürece hiçbir yere varamayız” dedi.

k4-077.jpg

‘Yüksekova’ya anlamlı bir cadde kazandırıyoruz’

Yüksekova Belediye Eş Başkan Sarı ise çalışmalardan önce bina sakinleri ve esnaflarla görüştüklerini söyledi.

Yüksekova’nın daha iyi yolları ve kaldırımları için herkesin elinden geleni yaptığını ifade eden Sarı, “Nedim Zeydan Caddesi üzerinde kaldırım düzenleme ve BSK asfalt çalışması sürdürüyoruz. Bina sakinleri ile biraz problem yaşar gibi olduk. Biz daha önce demiştik, demokratik belediyecilik anlayışı geliştireceğiz diye. Arkadaşlarla meseleyi çözmek üzere bir araya geldik ve gördük ki aramızda bir uçurum yokmuş. Kentin yeniden imarı için herkes elinden geleni yapıyor. Buradaki bina sakinleri ve esnaflar ortak görüş doğrultusunda sokağın yeniden dizaynı için yardımcı olacaklar. Biz de yıkıma başladık. Yüksekova’ya anlamlı bir cadde kazandırıyoruz. Bu da diğer caddelerin müjdecisi olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

‘Herkes elini taşın altına koymalı’

Caddede esnaflık yapan Maruf Turan da çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “İnsanlar bu kaldırımlarda rahatça yürüyemiyordu. Belediyemizin bu direnci, kaldırımları işgal eden tabureler için de göstermesini bekliyoruz. Belediyenin çalışmalarından çok memnunuz. Kırılması gerekiyorsa ilk önce bizim kaldırımdan başlayın dedik. Herkes elini taşın altına koymalıdır” dedi.

k1-176.jpg

k2-153.jpg

k3-111.jpg

k5-044.jpg

k6-030.jpg

k7-015.jpg

k8-007.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar