Abdullah Zeydan'a Yüksekova'da coşkulu karşılama

Cezaevinden çıkan HDP eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova’da coşkuyla karşılandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları ve milletvekillerine yönelik 4 Kasım 2016’da yürütülen operasyonlarda tutuklanan Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, hakkında “örgüte yardım etmek" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 6 Ocak’ta görülen duruşmasında tahliye kararı verildi.

Cezaevinden çıkan Zeydan bugün Yüksekova'ya geldi. İlçenin girişinde kitlesel karşılanan Zeydan, konvoy eşliğinde ilçe merkezine doğru yola çıktı.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde araçtan inen Zeydan HDP İlçe Örgütü binasına kadar kitle ile birlikte yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık "Gever seninle gurur duyuyor", "baskılar bizi yıldıramaz", "HDP halktır halk burada", "Abdullah Zeydan onurumuzdur" sloganları atıldı.

'5 yıl değil 50 yıl bile yatsak halkımızın ayakkabısına kurban olsun'

Zeydan kendisini karşılamaya gelen kitleye hitaben HDP Yüksekova İlçe Başkanlığı önünde Kürtçe bir konuşma yaptı.

Selahattin Demirtaş'tan Yüksekova halkına selam getirdiğini belirten Zeydan, "5 yıldır ceza evindeydik. Hırsızlık yapmamıştık, Gasp, katliam yapmamıştık. Barış istiyorduk, halkımızın onurunu savunuyorduk. Her zaman Yüksekova, Hakkari halkının bizimle olduğunu biliyorduk. Halkımızın 5 vakit namazda bize dua ettiğini biliyorduk. Gökyüzüne her baktığımızda memleketimiz, halkımız geliyordu aklımıza. 5 yıldır değil 50 yıl bile yatsak halkımızın ayakkabısına kurban olsun diyorduk. Değerli halkımız bir barış, kardeşlik ve demokrasi mücadelesi veriyorduk. Bundan sonra da el ele vererek eskisinden daha güçülü demokrasi ve barış mücadelesini sürdüreceğiz. Barışa olan sahiplenişiniz yavaş yavaş cezaevlerinin kapısını açıyor. Biz bu mücadeleyi büyütmeliyiz ki cezaevindeki arkadaşlarımızı da özgürlüklerine kavuşturabilelim. Umarım cezaevindeki tüm yoldaşlarımız da biran önce özgürlüklerine kavuşur. Yüksekova'da hepimiz bir aileyiz. Bu aileyi de bugün kurulmadı. 40 yıldır kurulmuş. Halkımız arasında ayrım gayrım yoktur. Bize düşen birbirimize karşı sevgimizi, saygımızı daha da arttırmaktır. Tarihin, geleceğin bizden istediği budur" dedi. 

Ömer Oğuz / Yüksekova Haber Portalı

hkr-16-01-2022-hdpli-zeydan-halk-bulusma1.jpg

hkr-16-01-2022-abdullah-zeydan-karsilama2.jpeg

hkr-16-01-2022-hdpli-zeydan-halk-bulusma7.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Benzer Videolar