Yüksekova’da 17 yıllık rezalet: Oy için kapımıza gelmesinler

Yüksekova’ya bağlı Doğanlı köyünde yaşayan vatandaşlar 17 yıldır içme suyunu el arabaları ve kızaklarla evlerine taşıyor.

Erkan Çapraz'ın haberi:

1995 yılında yaşanan olaylar nedeniyle Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere (Ertuş) beldesinden göç edenlerin bir kısmı, Hakkari- Çukurca karayolu üzerindeki bölgeye yerleşti. Burada meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle evleri hasar görünce de valiliğin kararıyla Yüksekova ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanlı bölgesine yerleştirildiler.

300 haneli yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu Doğanlı köyü sakinleri 17 yıldır su ihtiyaçlarını köyün 1 kilometre uzağındaki kaynaktan karşılıyor. Köylüler kışın dondurucu soğuklarında el arabası ve kızaklara koydukları bidonlarla evlerine içme suyu taşıyorlar.

doganli2-001.jpg

Yetkililerden su sorununa çözüm bulunmasını isteyen köylülerden 26 yaşındaki Abdullah Alkan, "17 yıldır bu köyde yaşıyoruz. Evlerimizde şebeke suyu olmadığı için köyün yakınında bulduğumuz kaynaktan su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Dondurucu soğuklarda bir bidon su alabilmek için büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Doldurduğumuz su bidonlarını omuzlarımızda, el arabasıyla veya kızaklarla evlerimize götürüyoruz" dedi.

Alkan, 2002 yılından beri bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, “Bu sıkıntıların derhal giderilmesi lazım insanların perişan edilmesi insanlığa yakışır bir şey değil. Artık bu rezaleti yaşamak istemiyoruz. İnsanlarımız zor şartlar altında bu suyu evlerine götürüyorlar. Yazın el arabalarıyla taşıyoruz. Kışın ise kar üzerinde bidonlarla taşıyoruz” dedi.

doganli4.jpg

SIRF OY İÇİN KAPIMIZA GELMESİNLER

Siyasetçilere seslenen Alkan, "Sırf oy için seçim günlerinde kapımıza gelip oylarımızı istemesinler. Bu ülkenin, bu milletin, bu köylülerin sorunlarına her zaman baksınlar. Daha önce de köyümüzün bu sorunu birçok kez medyaya yansıdı. Her yıl çözülecek diyorlar ama bişey yok. Seçim döneminde bizi tanıyorlar ama seçimden sonra bizi tanımıyorlar. Şehirlerde yapılan yatırımların çeyreğini bile köylere yapsalar hiç bir sıkıntı kalmaz. Kimse derdimizi sormuyor. Bizler bu durumdan rahatsızız. Yetkililerin insanların sorunlarıyla iç içe olmalarını istiyoruz. Artık bu rezaletten kurtulmak istiyoruz. Biz de bu memleketin insanlarıyız” dedi.

MUHTAR: SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİ SÖZÜNÜ ALDIK

Doğanlı köyü muhtarı Naif Alkan ise sorunu gerekli tüm yetkili mercilere taşıdıklarını belirterek, "Konuyu Vali'ye, Kaymakam'a, Özel idare ve siyasilere aktardık. Vali Yardımcısı geçenlerde aradı. Su sorunumuzu bildiklerini ve ilkbaharın sorunu çözeceklerini söylediler. Sorunumuzu bilmeyen yok. Biz de insanlarımızın rahat bir nefes almasını ve bu sıkıntıdan kurtulmasını istiyoruz. İnşallah bu yıl çözülür" dedi. 

doganli5.jpg

doganli3-001.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Benzer Videolar