HDP’li Canan’dan AK Parti adayı Zeydan’a ziyaret

HDP’nin eski Hakkari milletvekili Esat Canan, AK Parti Yüksekova Belediye Başkan adayı Teoman Zeydan’ı ziyaret etti.

Ömer Oğuz'un haberi

HDP’nin Hakkari eski milletvekili Esat Canan, bugün Yüksekova Belediye Başkan adayı Teoman Zeydan’ı AK Parti seçim bürosunda ziyaret ederek başarılar diledi.

Canan,’ı Teoman Zeydan ile birlikte karşılayan Ak Parti Hakkari eski milletvekili Rustem Zeydan, “Bugünkü konuğumuz hem dayımız hem duayen bir siyasetçi, ilçemizin de önemli bir siyaset yüzü ve lideri, bizim de büyüğümüz, bugün bizi onurlandırmış,  bize güç katmıştır. Kendisi partiler üstü bir şahsiyettir. Bu bölgeye büyük hizmetleri olmuştur. Bundan sonra da bölgeye hizmetleri olacaktır. Kendisinin sağduyusuna ve ona göstereceği yolda büyük hizmetler olduğunu biz her zaman gördük, şahit olduk. Kendisi önce Yüksekova diyor, sonra partiler diyor, sonra adaylar diyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

e1-057.jpg

Teoman Zeydan’a başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Esat Canan ise, “Hepimizin amacı Yüksekova’ya hizmet etmektir. Yüksekova’yı biraz daha ileriye taşımaktır. Bu çerçevede ben de bir Yüksekovalı olarak, buraya 3 dönem vekillik yapıp hizmet etmiş biri olarak, Yüksekova’nın sorumluluğumdan kaçamayız. Her birimize, başta biz ve sizler, herkese sorumluluk düşer. Ben bu seçimin çok demokratik çok hoşgörü, barış içinde geçmesini diliyorum. Demokrasi herkes için gereklidir, hepimize de lazımdır. Seçimler aslında demokrasinin bayramlarıdır. Seçimlere girerken o hoşgörüyle gidilmeli ve vatandaşlarımızın özgürce iradesini ortaya çıkması gerekir. Ben inanıyorum ki Teoman arkadaşımızın da büyük bir sorumluluğu var, Yüksekovalıdır, Yüksekova’ya hizmet aşkı ile gelmiş, hizmet etmek istiyor. Dolayısıyla ben güveniyorum, Yüksekova’ya hizmet edeceğinden zerre kadar kuşkum yoktur. Çalışacaktır, bu Yüksekova için önemli bir adımdır. Demokrasi adına da sevindirici bir durumdur” diye konuştu.

‘Önemli olan adaylar değil Yüksekoava’dır’ diyen Canan şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız her gün çamur ve tozdan şikayet ediyor. Hepimiz Kürdüz, Kürt mücadelesini her zaman sürdüreceğiz ama halkımızın da hizmetini etmemiz gerekiyor. Hepimizin derdi Yüksekova’dır. Önemli olan adaylar değil, önemli olan Yüksekova’dır, hepimiz perişan haldeyiz. Yüksekova halkı perişan haldedir. Bir çare bulmak zorundayız. Yüksekova yaralı haldedir, bu yarayı da iyi hizmet edecek, o yarayı saracak biri gerekmektedir. Ayrı ayrı partilerde siyasi mücadele ettik. Fakat Yüksekova’nın selameti için hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Rahmetli Mustafa ve Ahmet Zeydan ile hepimiz beraberdik. Bugün de aynı çerçevede olmamız gerekiyor. Bugün Teoman gerekiyorsa, vatandaşın da öyle bakması lazımdır. Önümüzde büyük bir fırsat var, hepimizin de bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Yüksekova için faydalı karar ne ise o olmalıdır. Seçime 2 3 gün kaldı, tercih milletindir, karar milletindir. İnanıyorum ki milletimiz bu sefer duygusal hareket etmeyip, aklını kullanıp lazım olan neyse onu yapacaktır. Ben bu inançtayım. Bu amaçla ziyaret gerçekleştirdik. Hayırlısı ne ise inşallah o olacaktır.”

Esat Canan’ın yaptığı ziyaretten dolayı kendisine teşekkür eden aday Teoman Zeydan da, “Sizler Yüksekova için çok büyük bir değersiniz. Yüksekova’ya her zaman hizmet ettiniz, her zaman sağduyunun yanında oldunuz. Yüksekova’yı her zaman çok güzel çok layık temsil ettiniz. Bir Yüksekovalı olarak size bu anlamda saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

e2-053.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
113 Yorum
Benzer Videolar