Zuckerberg: Facebook köklü bir değişim yaşayacak

Zuckerberg: Facebook köklü bir değişim yaşayacak

Facebook ana sayfa dizininde büyük bir değişime gidecek. Sitenin ana sayfasındaki, reklam, tanıtım içerikleri azalıyor.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, yakın bir zamanda sitede önemli bir değişim yaşanacağını açıkladı. Zuckerberg, Facebook’un ön sayfasında  reklam, haber ve tanıtım içerikleri  yerine, ön sayfada daha fazla, “aile ve arkadaş kaynaklı” içerik ve paylaşımların görüneceğini söyledi.

Konu ile ilgili Facebook sayfasından bir paylaşımda bulunan Zuckerberg şunları yazdı, “Kullanıcılardan, genel içeriklerin yani reklam, haber ve tanıtımların, haber kaynağı sayfasındaki özel paylaşımları görünmez yaptığı yönünde bildirimler aldık. Verdiğimiz hizmetin yalnızca eğlence amaçlı olmaması aynı zamanda insanların mutluluğuna odaklı olmasının sorumluluğunu hissediyoruz.”

Facebook başkan yardımcısı Adam Mosseri atılan adımı ana sayfa akışındaki öğelerin algoritma dizilimin in yeniden dengelenmesi olarak tanımladı.

‘KULLANICILAR FACEBOOK’TA DAHA NİTELİKLİ ZAMAN GEÇİRECEK’

Zuckerberg, yapılacak yeni değişikliklerle, “İnsanların sitede zaman geçirme süresinin azalacağını ama bu zamanın kalitesinin artacağını düşündüğünü” de açıkladı.

Yapılan açıklamada, değişimin birkaç hafta içinde devreye gireceği de belirtildi. Facebook’un 33 yaşındaki kurucusu Zuckerberg, 2018 yılına ilişkin hedefini açıkladığı paylaşımda “Facebook’taki sorunları çözmek” istediğini belirtmişti. Sosyal medya sitesinin 2 buçuk milyardan fazla kullanıcısı olduğu için en ufak bir değişikliğin deprem etkisi yaratacağı söyleniyor.

Facebook geçtiğimiz yıl yalan haber, seçimlere yabancı müdahalesi, sosyal medya bağımlılığı ve filtre balonu (bireylerin ilgi alanlarına göre ana sayfa düzenlemesi yapılması) bu durumun kişilerin gerçekleri değil sadece görmek, duymak istediklerini aldıklarına dair tartışmalar yapıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.