Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti

Karadeniz Ereğli'deki TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında yaşanan göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti, altı işçi yaralandı.

Karadeniz Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu göçük oldu.

bianet'e bilgi veren TTK kaynakları, göçüğün yaşandığı maden ocağındaki üretim panosunda 13 işçinin çalıştığını, 4'ünün göçük altında kaldığını ve şimdiye kadar bir işçinin kurtarıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, göçük altında kalan bir işçi hayatını kaybetti, üç işçi yaralı kurtarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Göçük sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda" dedi.

AFAD'dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Armutçuk maden ocağındaki göçüğün saat 13.45 sularında yaşandığını, göçük altında işçilerin bulunduğunu ve çok sayıda ekibin olay yerine sevk edildiğini kaydetti.

Vali: Üç işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

24 TV canlı yayınına katılan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, dört işçinin göçük altında kaldığını, ekiplerin bir işçiyi sağ olarak çıkardığını ve diğer üç işçiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Hacıbektaşoğlu, "Diğer üç arkadaşımızla da iletişim halindeler. Büyük bir göçük değil. Herhangi bir grizu patlaması söz konusu değil. Yaralılarımıza da en kısa sürede ulaşacağız" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.