Hakkari'de yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı

Hakkari'de yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı

Hakkari'de yaralı halde bulunan dağ keçisi Van'da tedavi altına alındı.

Kırıkdağ Gümüşlü köyü sakinleri, sulama için gittikleri ormanlık alanda arka sol ayağı kırık olan bir dağ keçisi fark etti. Endangered Species Act kapsamında koruma altında olan bu dağ keçisini yakalayan köy gençleri, bir ip yardımıyla keçiyi bağladı ve yetkililere haber verdi. Hakkari İl Şube Müdürlüğü ekipleri, keçiye ilk müdahaleyi yaparak onu Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'ne gönderdi.

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, merkezlerinde farklı türlerde yaban hayvanlarını yıl boyunca misafir ettiklerini belirtti.

Yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavi altına alındı

Aslan, "Yaptığımız muayene sonucunda, keçinin ayağında kırık olduğunu tespit ettik. Kırığın eski olduğunu ve hayvanın beslenememesi nedeniyle zayıf düştüğünü gözlemledik. Gerekli tedavi ve bakımı sağladık. Kırık iyileşene kadar misafir edeceğiz, ancak bu süreç uzun bir tedavi gerektirebilir" açıklamasında bulundu.

Önceden de merkezlerinde yavru dağ keçilerini büyütüp doğaya saldıklarını belirten Aslan, "Hastamızın iyileşmesi için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.