Ziraat Türkiye Kupası’nda derbi zamanı

Ziraat Türkiye Kupası’nda derbi zamanı

Ziraat Türkiye Kupası Final maçında yarın Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. İki ezeli rakip daha önce finalde 4 kez karşılaşırken, sarı-kırmızılılar bu 4 finalde de gülen taraf oldu.

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Galatasaray ile Fenerbahçe yarın saat 21.15’te Antalya Arena’da mücadele edecek.

İki ekip yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte 383. kez karşı karşıya gelecek. 106 yıllık rekabette daha önce oynanan 382 maçın 144'ünü Fenerbahçe kazanırken, 122 karşılaşma ise Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlandı. 116 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertli ekip bu karşılaşmalarda rakip fileleri 529 kez havalandırırken, sarı-kırmızılılar ise 481 kez gol sevinci yaşadı.

1962 yılından itibaren oynanmaya başlayan Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile Fenerbahçe 25 kez mücadele etti. Bu maçlarda 11 kez sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrılırken, 5 kez de sarı-lacivertliler rakibini mağlup etmeyi başardı. 9 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.