Fair Play Ödülleri'nde Mart dönemi kazananları belli oldu

Fair Play Ödülleri'nde Mart dönemi kazananları belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen Fair Play Ödülleri'nde Mart 2024 kazananları açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), sporun vazgeçilmez unsuru olan fair play'in yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlediği ödüllerin Mart 2024 dönemi sahiplerini açıkladı. TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, gerçekleştirdiği toplantıyla ödül alacak isimleri belirledi.

Kurulun değerlendirmesi sonucunda en centilmen teknik direktör ve en centilmen futbolcu kategorilerinde ödüle layık görülenler şu şekilde:

En Centilmen Teknik Direktör: Sami Uğurlu (Kasımpaşa)

Sami Uğurlu, Trendyol Süper Lig'de 17 Mart 2024 tarihinde oynanan Kasımpaşa-Galatasaray maçı sonrasında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Oyunun fair play'e aykırı olabilecek bir durumuna değinerek, oyuncularına ve rakiplerine saygıyı vurguladı. Mart 2024 ayının 'En Centilmen Teknik Direktörü' seçilmesindeki en önemli etken, oyunun sadece saha içinde değil, saha dışında da bir nezaket ve saygı oyunu olduğunu hatırlatması oldu.

En Centilmen Futbolcu: Sokol Cikalleshi (TÜMOSAN Konyaspor)

Trendyol Süper Lig'de 9 Mart 2024 tarihinde oynanan TÜMOSAN Konyaspor-Adana Demirspor maçında Sokol Cikalleshi'nin sergilediği davranışlar takdir topladı. Rakibi Gravillon'un istemeyerek eline bastığını fark eden Cikalleshi, atağa katılmak yerine sakatlanan rakibinin başında bekledi. Maç sonrasında yaptığı açıklamalarda fair play değerlerini öne çıkardı ve insanlık duygularının futbolun önünde geldiğini vurguladı. Bu davranışlarından dolayı Mart 2024 ayının "En Centilmen Futbolcusu" seçildi.

Bu ödüller, fair play değerlerinin önemini vurgulamak ve sporcular ile teknik direktörler arasında nezaket ve saygıyı teşvik etmek için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.