Zeydan’dan Abdulahat Arvas'a: O koltukta nasıl oturacak, bu halkın yüzüne nasıl bakacaksın?

Zeydan’dan Abdulahat Arvas'a: O koltukta nasıl oturacak, bu halkın yüzüne nasıl bakacaksın?

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan, "Bugün bize uygulanan, yarın İzmir’e uygulanır" derken, Neslihan Şedal ise, "Van halkı bu gaspın karşısında dimdik duracağını ortaya koymuştur" dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının geri alınması birçok yerde protesto edildi. Abdullah Zeydan DEM Parti Van İl Örgütü önünde açıklama yaptı. Zeydan, “Biz Van'da halkımızın iradesi ile 14 belediye aldık. Fakat bu süreçte ben memnu haklarımı geri almama rağmen, halkın iradesine bir pusu ve tuzak kurulmaya çalışılıyor” dedi.

Sürece değinen Zeydan, “Ben, bir yıl önceki mahkumiyetimden dolayı mahkemeye memnun haklarımın iadesi için başvuru yaptım ve mahkeme kabul etti. Mahkemenin bu kararı vermesi yetmiyor ve kararın kesinleşmesi gerekiyor. Bu karar kesinleşti. Bu konuda hiçbir problem yok. Aradan bir yıl geçmiş ve bu süreçte tüm mahkeme kararı ve kesinleşme şerhi ile birlikte il seçim kuruluna başvuru yaptım. YSK tüm belgeleri inceledi, seçilme yeterliliğimin önünde hiçbir engel olmadığını söylediler. Öncelikle geçici listeyi yayınladı. Ondan sonra kesin aday listesi yayınladı ve bir itiraz söz konusu olmadı. Dün öğlenden sonra saat 16.55’te Adli Sicil Müdürlüğü’nün Diyarbakır Başsavcılığı’na bir yazı yazdığını ve bir yıl önceki kararın mahkemeye bildirilmediği bahanesinin öne sürüldüğünü öğrendik” dedi.

Zeydan: Van halkına kurulmuş bir tuzaktır

Türkiye’de buna benzer bir kararın olmadığını söyleyen Zeydan, “Yargıtay’da kesinleşmiş bir kararın yerel mahkeme kararı ile ortadan kaldırılması gibi bir durum yaşanıyor. Mutlak hukuksuzluk ve kanunsuzluk söz konusudur. Bazen Adalet Bakanlığı kanun yararına bozma girişimlerinde bulunabilir. Böyle bir prosedür var. Fakat bu prosedürü de işletmemişler. Aslında mahkeme, savcılığın kararını Yargıtay’a götürebilirdi. Mahkeme bir yıl önce verdiği kararı hiçbir yasal temeli olmadan ortadan kaldırdı. Halkın iradesine kurulmuş bir pusu ve tuzak var. Van halkına kurulmuş bir tuzaktır. Bugün bize uygulanan yarın İzmir’e uygulanır. Bu halkın iradesini kimse ayaklar altına alamaz” diye konuştu.

Ak Parti adayı Abdulahat Arvas'a seslenen Zeydan, “Bu halkın iradesini, onurunu öyle açık açık kumpaslarla tuzaklarla ayaklar altına alman doğru değil. Sen bu halkın iradesini ayaklar altına alarak nasıl o koltukta oturacaksın. Nasıl bu halkın yüzüne bakacak, onların içine nasıl çıkacaksın. Bu halk bunu asla kabul etmez. Herkesi akli selim olmaya davet ediyoruz. Bu iradenin bir an önce tecelli edilmesi gerekiyor. Kendi onurunu ve iradesini sahiplenen Van halkını selamlıyoruz” diye konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum