Yüksekovalı Jana Asmin, Bakan Selçuk'a taleplerini iletemedi

Yüksekovalı Jana Asmin, Bakan Selçuk'a taleplerini iletemedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen online programa Yüksekova'yı temsilen Jana Asmin Çapraz katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl dönemi kapanışında konuştu. 81 ilden öğrencilerin katılımıyla “Birlikte 23 Gün Etkinlikleri” tanıtım programı da gerçekleştirildi. Korona salgını nedeniyle kapalı olan okulların açılma tarihiyle ilgili konuşanSelçuk, “15 Şubat’tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Baharı okullarımız da hep birlikte karşılayalım.” dedi.

Programa Yüksekova'yı temsilen 50. Yıl Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Jana Asmin Çapraz isimli öğrenci katıldı. 81 ilden öğrenilerin online katıldığı program sırasında sadece birkaç öğrenciye söz hakkı verilmesinden dolayı taleplerini iletemediğini belirten Jana Asmin, "Yüksekova da LGS sınavına yaklaşık 3.000 öğrenci giriyor ancak ilçemizde sadece 2 tane proje okulu bulunuyor. Bana söz hakkı verilseydi bu sayının çoğaltılarak ilçemize 1 tane Fen Lisesinin açılmasını isteyecektim" dedi. 

asmin2.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum